SPREMLJEVALKE

FOTO: Cerarjeva Mojca se je stiskala k drugi

Objavljeno 17. julij 2018 07.06 | Posodobljeno 17. julij 2018 08.03 | Piše: N. Č.

Slovenska prva dama Mojca Stropnik se je prijateljsko objemala s francosko Brigitte Macron.

Mojca Stropnik, Brigitte Macron in Amelie Derbaudrenghien. FOTO: Reuters
BRUSELJ – Predsednika vlade v odstopu Mira Cerarja je na vrha Nata v Bruslju minuli teden spremljala partnerica v zasebnem življenju Mojca Stropnik. Stropnikova se s Cerarjem rada pojavlja na prireditvah in je tako druženja s prvimi damami sveta že vajena. Tokratno srečanje ob robu vrha Nata je bilo za 36-letno Stropnikovo tako priložnost, da s sopotnicami najvišjih državnikov ponovno izmenja kakšno besedo.

image
REUTERS Z leve: partnerica slovenskega predsednika vlade Mojca Stropnik, turška prva dama Emine Erdogan, soproga generalnega sekretarja Nata Ingrid Schulerud, partnerica belgijskega predsednika vlade Amelie Derbaudrenghien, francoska prva dama Brigitte Macron, soproga švedskega predsednika vlade Ulla Lofven in partnerica estonskega predsednika vlade Karin Ratas v Kraljevem muzeju osrednje Afrike. FOTO: Vincent Kessler, Reuters

Pri tem se nam zastavlja vprašanje, ali sta se z ženo francoskega predsednika Brigitte Macron tesneje povezali. Fotografija ju namreč prikazuje, kako se na hodniku kraljevega muzeja zgodovine osrednje Afrike podpirata in se verjetno mimo protokola sprehajata kot najboljši prijateljici.


Fotografijo sproščenega vzdušja prvih dam je objavila tudi Cerarjeva stranka SMC. Na njej je Stropnikova z ameriško prvo damo Melanio Trump in Macronovo. In tudi tokrat nekam tesno in prijateljsko stojita druga ob drugi, nemara vesta, da se morda nekaj časa ne bosta videli, saj bo Cerar z novo vlado zapustil politični vrh.
Deli s prijatelji