Đuro glavna zvezda v svojem gledališču

Gledališče je z Renejem Bitorajcem odprl pred dvema letoma. V Ludi kući je najbolj obiskana prav njegova avtorska predstava.
Fotografija: S svojo Đurologijo je nastopal po vsem svetu. FOTO: ARHIV NOVIC
Odpri galerijo
S svojo Đurologijo je nastopal po vsem svetu. FOTO: ARHIV NOVIC

Spomladi bosta minili dve leti, odkar je svoja vrata prvič odprlo gledališče, v katero sta Branko Đurić - Đuro in njegov igralski kolega Rene Bitorajac preuredila nekdanji zagrebški kino. Đuro in Rene sta načrte za odprtje lastnega gledališča v Zagrebu predstavljala že leta 2015, potem pa se je zaradi obilice dela, ki ga je bilo treba vložiti v prenovo nekdanjega zagrebškega kina Mosor, projekt precej zavlekel.


»Odprtje sva načrtovala v roku enega leta, a na nekatere stvari ne moreš vplivati. Ne midva ne delavci se nismo zavedali, koliko dela bo potrebnega za prenovo,« sta za hrvaški tednik Studio povedala igralca. Gledališče, za katero pravita, da je pravzaprav norišče, sta poimenovala Luda kuća (Nora hiša) in je trenutno najsodobnejši kulturni center na Hrvaškem. V njem bo prostor tako za umetniški kot zabavni program.

»Počnemo lahko, kar hočemo. Lahko recimo predstavo prekinemo z reklamo za pivo,« sta dejali vodji. In ker lahko počneta, kar se jima zljubi, se je Đuro odločil, da bo v svojem gledališču prav on postal glavna zvezda, in sicer z avtorsko predstavo Đurologija. S predstavo, ki si jo je v zadnjih štirih letih ogledalo več kot 350.000 ljudi, nastopa nekajkrat na mesec, oboževalci pa ga ves čas prosijo, naj obišče tudi njihov kraj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije