Dragića po porazu razveselila slovenska kuhinja

Gostilna Repovž iz Šentjanža na Dolenjskem gostuje v ZDA. Gregor in Meta Repovž sta kuhala tudi na tekmi lige NBA.
Fotografija: Kuharski dvojec v družbi Gorana Dragića FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV/G. R.
Odpri galerijo
Kuharski dvojec v družbi Gorana Dragića FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV/G. R.

V Clevelandu se praviloma dobro je, tam živijo naši rojaki. Često se zgodi, da Slovenci na tem koncu ZDA združijo moči in naredijo nekaj več. To pot pišemo o kulinaričnem povezovanju, katerega boter je tamkajšnji kuhar slovenskih korenin Mike Husney.
V Clevelandu so bili navdušeni nad slovensko kuhinjo.
V Clevelandu so bili navdušeni nad slovensko kuhinjo.

Lani je poskrbel, da je Gostilna Rajh kuhala za Luko Dončića, v minulih dneh pa sta Gregor in Meta Repovž iz Gostilne Repovž skuhala nekaj domačega za Gorana Dragića, ki je z Miamijem gostoval pri Clevelandu. »Pripravili smo golaž, štruklje in snežne kepe, za goste v VIP-sekciji pa pravi slovenski esih flajš oziroma solato iz kuhane govedine. Na voljo je bilo tudi slovensko vino,« nam pove Gregor Repovž, ki je pred dvema tednoma kuhal na Maldivih, zdaj pa na drugem koncu sveta.

»Veseli smo, ker nas je obiskal tudi Goran Dragić, vzel si je čas in nekaj pojedel,« pove Gregor. Goran verjetno ni bil najboljše volje, saj je moral Miami priznati poraz Clevelandu, ki mu sicer v tej sezoni ne gre, a je pokvaril načrte moštvu s Floride.


Ker je bila tekma odločena po podaljšku, sta imela Gregor in Meta dovolj časa, da sta si drugi del tekme tudi ogledala, zdaj pa že nadaljujeta delo v ZDA, kjer bosta ostala do nedelje. V četrtek sta pripravila zabavo s slovensko hrano za vse v slovenskem narodnem domu v Pittsburghu, nazaj čez lužo pa se bosta odpravila po kuhanju v eni od tamkajšnjih restavracij, kjer so se ljudje prijavili, da bi uživali v pethodnem meniju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije