PEVKA

Brigita ohranja in podpira lokalno glasbo

Objavljeno 18. julij 2019 22.20 | Posodobljeno 18. julij 2019 22.20 | Piše: Roman Turnšek

Bliža se Mednarodni otroški pevski festival Brežice. Z možem se bosta odpravila na krajši dopust.

Za Brigito je oddih tudi jutranji sprehod. FOTO: Maks Žbogar
Letošnje poletje je za glasbenico Brigito Šuler delovno in pestro. Zaupala nam je, da je posnela novo skladbo, prelepo balado, pri nastajanju katere je sodelovala z dolgoletnimi glasbenimi prijatelji, a nam ni hotela povedati, s katerimi, saj pravi, saj si želi, da bi to do jeseni ostala njena mala skrivnost. O njih bo mogoče spregovorila konec poletja, saj imajo takrat namen posneti videospot.

Sicer pa jo v prihodnjih tednih čaka krajši dopust, da si napolni baterije. Energijo bo potrebovala že za mednarodni otroški festival v Brežicah, ki je že četrti po vrsti. »Letos bo potekal od 23. do 25. avgusta na grajskem dvorišču, prijavljenih je več kandidatov iz Slovenije, Srbije, Bolgarije in Hrvaške. Tokrat so tekmovalci celo iz Rusije,« je zadovoljna Brigita.
Prednost našega radia je tudi v tem, da se imajo mladi priložnost predstaviti.


Letošnji festival prinaša novost, in sicer se bodo lahko z avtorsko glasbo predstavili tudi najstarejši pevci, kar je zanje odlična priložnost.
Uspešno pa raste tudi Radio Brežice EU. »Poslušanost je vsak dan večja in oba z možem sva vesela. Zelo pomembno se nama zdi, da se tudi zakladnica brežiške glasbe prav s pomočjo radia zbira, arhivira in ohranja. To je bila moževa velika želja oziroma namen, ko ga je postavljal na noge,« pove Brigita.

»Prednost našega radia je tudi v tem, da se imajo mladi priložnost predstaviti. To je dandanes zelo težko. Za komercialne radijske postaje je to sicer razumljivo, lokalni pa to lažje počnejo. Želim si, da bi imel vsak slovenski kraj takšno radijsko postajo,« pravi njen mož Maks.

Ob tem nam je simpatična pevka še zaupala, da se vsako jutro, še preden se prebudijo vsi sončni žarki, odpravi na krajši sprehod po bližnjem parku in travnikih. Včasih se poda vse do sotočja Krke in Save. Zrak je svež, z gladine rahlo pihlja, jutranji mir in spokoj sta še posebno privlačna. Prejšnja leta je Brigita veliko tekla, letos pa ne, saj je že zjutraj pošteno vroče. 
Deli s prijatelji