TINITUS

Borut Pahor vsak večer v mukah: nadležni zvoki mu ne dajo miru

Predsednik države spregovoril o težavah, ki jih ima s sluhom, in o tem, kako jih premaguje. Ljudje hvaležni za njegovo iskrenost.
Fotografija: Razkril je, da mu je težko. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Razkril je, da mu je težko. FOTO: Leon Vidic, Delo

Predsednik države Borut Pahor je vrhovni poveljnik in ljudski človek, ki na svojem instagramu tudi potoži, ko ni vse v najlepšem redu. Pri tem se le redkokdaj oziroma skoraj nikoli ne obregne ob aktualno politiko, temveč piše predvsem o svojih zgodah in prigodah doma in v tujini.



Če smo iz njegovih objav do zdaj izvedeli, da v svoji predsedniški palači gosti številne znane in manj znane ljudi, rad poprime za vsakršno delo, redno teče in telovadi (tudi ko je na službeni poti v tujini), občasno s svojo partnerico Tanjo Pečar obišče kino, se s sinom Luko Pahorjem Pečarjem masti ob čevapčičih, rad nosi pisane nogavice in se spominja svojih mladostniških dni ter učiteljic iz osnovne šole, je tokrat objavil manj prijetno novico – trpi za tinitusom.


Pahorju šumi v ušesih, a ob melodiji »zaspi kot dojenček«


»Komu zvoni? Meni zvoni. V ušesih. Tinitus. Zaradi tega ne umreš, je pa zlasti pred spanjem zoprno in moteče. Pomagamo si, poleg potrpežljivosti in trpežnosti, na različne načine. Meni tekne šumenje morja. Itak ga obožujem. Ta čudovita melodija narave preglasi piskanje v ušesih in zaspim kot dojenček,« je zapisal Pahor in objavil glasbo, ki ga umirja.



Na objavo so se odzvali tudi sledilci s podobnimi bolezenskimi znaki, ki so se strinjali, da je šumenje v ušesih zelo zoprna reč, a hkrati so bili nad predsednikovim nasvetom, kako si lajšati to neprijetnost, navdušeni. 

»Meni tudi glasno piska. Trajalo je kakšno leto, da sem se navadila, kakšne pol leta pa sem mislila da se mi bo odpeljalo. Hvala da ste spregovorili o tem. Lažje je, če veš, da nisem edina. Hvala za zapis«, »Veliko nas je, ki imamo različne težave. Prav je, da se o njih pogovarjamo. Lažje jih premagujemo. Vsi smo samo ljudje«, »Sočustvujem, saj imam tudi sam te težave. Kot kaže, nas ni tako malo,« so le nekateri od zapisov sledilcev, ki so veseli, da je Pahor spregovoril o nadležnih zvoki v ušesih, ki spremljajo okoli dvajset odstotkov populacije, največkrat se pojavijo po 40. letu.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije