OJOJ

Boris Cavazza kritično o seriji Jezero: Padli so na izpitu

Objavljeno 23. januar 2020 07.26 | Posodobljeno 23. januar 2020 08.11 | Piše: P. Pa.

Če bi pričakovali, da bo pel hvalo sinu in njegovim soigralcem, je bilo slišati nekaj povsem drugega. 

Ksenija in Boris. FOTO: RTVS
Ksenija Benedetti in Boris Cavazza sta bila gostja v oddaji Od blizu pri Vesni Milek. Čeprav sta bila videti malce zadržana, sta vendarle razkrila nekaj podrobnosti iz svojega življenja. Čisto na koncu pa so spregovorili tudi o seriji Jezero, ki velja po mnenju številnih za eno boljših slovenskih serij v zadnjem času in nasploh. Pričakovali smo, da Boris ne bo skoparil s pohvalami na račun sina in njegovih soigralcev, vendar niti z besedo ni spregovoril o njih. Neizprosen je bil do tehnikov in jih skritiziral na celo črti. 

»Skandinavska varianta našega vsakdanjika. Moram reči, da kar se te razumljivosti tiče … moram reči, da so tehniki padli na izpitu. Gledaš ameriške nadaljevanke, ko šepečejo, pa razumeš čisto vse. Tukaj pa samo nekateri ženski glasovi pridejo do izraza, ki so malo višji. Vsi ostali pa so nerazumljivi,« je dejal Boris. Na presenečenje vseh niti z eno besedo ni omenil sina Sebastiana, ki igra v seriji glavno vlogo. Njegovo kritiko pa je taktno prekinila Benedettijeva, ki je dejala, da je treba izreči vse čestitke vsem ustvarjalcem serije.


 
Jezero

​Prva slovenska serija v slogu skandinavskega noirja je bila posneta po istoimenskem romanu Tadeja Goloba. Privlačni liki z inšpektorjem Tarasom Birso, ki ga uteleša Sebastian Cavazza, na čelu, zimska idila Bohinjskega jezera in obglavljeno žensko truplo v njem so recept za popolno kriminalko. Od šestih delov smo si jih ogledali že pet. Serijo sta režirala Matevž Luzar in Klemen Dvornik, igrajo pa tudi Nika Rozman, Matej Puc, Gregor Čušin, Jana Zupančič, Jani Zombori, Branko Završan, Matjaž Tribušon, Nataša Barbara Gračner in Vlado Novak.

Ker je Tadej Golob po Jezeru napisal še dve kriminalki s Tarasom Birso, Leninov park in Dolino rož, stiskamo pesti, da bosta tudi ti dve dobili svojo ekranizacijo. Pa naj še kdo reče, da Slovenci ne znamo pisati in delati kriminalk!

FOTO: RTV Slovenija
Deli s prijatelji