ČEZ LUŽO

Bobovniku dali lekcijo: Poglej jih 'rdečkarje'

Nima zveze z našim Titom, so mu povedali sledilci.
Fotografija: Slavko Bobovnik. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Slavko Bobovnik. FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenski voditelj Slavko Bobovnik je odpotoval v Ameriko, od koder pošilja nekaj fotografskega materiala za tiste, ki so ostali na stari celini. V budno oko voditelja in nekdanjega novinarja so padle gneče na cestah, nenavadni avtomobili, lepa narava, a tudi Titovo ime na steklenici vodke na policah ene od trgovskih verig.

Bobovnik je tako objavil fotografijo steklenice vodke z imenom Titova vodka (Tito's vodka) in zapisal: »Poglej jih 'rdečkarje' 12 tisoč kilometrov od Balkana. Neverjetno, kam sežejo«.


Njegovemu zapisu se sledilci kar niso mogli načuditi in so Bobovnika podučili, da v tem primeru vodka ni dobila ime po maršalu Titu, temveč po ustanovitelju znamke Tito's handmade vodka Titu Beveridgeju iz Teksasa. Njegovo originalno ime je Bert, ki so ga v otroštvu klicali ljubkovalno Bertito, pozneje pa se ga je prijel vzdevek Tito. Znamko je ustanovil leta 1997, prodaja njegove vodke pa skokovito narašča iz leta v leto.

Ne le da ameriška vodka Tito, ki jo je Bobovnik objavil, nima nikakršne povezave z Jugoslavijo, sledilci so mu še navrgli, da Tito ni bil ravno ljubitelj vodke, saj da jo je pil le v družbi z Rusi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije