Bobovnik opazoval kupce: Dajmo, no, ne gre za oblastno muho

Nekdanji voditelj opozarja na nepravilno nameščanje mask.
Fotografija: Bobovnik se je razhudil. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Bobovnik se je razhudil. FOTO: Jože Suhadolnik

Bobovnik je opazoval kupovalce. FOTO: Twitter
Bobovnik je opazoval kupovalce. FOTO: Twitter
Slavko Bobovnik
, dolgoletni voditelj Odmevov na RTV Slovenija, ki je sedel tudi v stol voditelja Milijonarja, preden se je dokončno upokojil, je opozoril, da številni kupci v trgovinah sicer nosijo maske, ki so ob primerni distanci do drugih kupcev v trgovinah obvezne, a nikakor ne pravilno. Namesto mask, če jih posamezniki nimajo, lahko uporabijo tudi rute ali kakšne druge kose blaga, s katerimi si pokrijejo usta ali nos.
 
Preberite tudi:
Koronavirus v Sloveniji: že danes konec omejitve gibanja na občine?

Vlada je vmes spremenila svojo odločbo, da je treba nositi tudi rokavice, saj jih številni niso pravilno uporabljali, tako da si je treba pred obiskom trgovine razkužiti roke.

Bobovnikovo štetje

Kaže pa, in do takšnega sklepa lahko pridemo tudi na podlagi opažanja Bobovnika, da z vladnim rahljanjem ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa vedno bolj popušča tudi sledenje navodilom. »Spremljal 17 kupcev pred dvema trgovinama. Ga ni bili, ki bi si masko nadel, snel ali spravil tako, kot to svetujejo strokovnjaki. Dajmo, no!!! Ne gre za oblastveno muho, za nas gre,« je ob svoji ugotovitvi zapisal Bobovnik.
 

Kakšna pa so vaša opažanja: ali ljudje v trgovinah pravilno nosijo maske? Pišite nam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije