Bo zmagovalec MasterChefa kuhal v Tokiu?

21-letni Anže Kuplenik je kandidat za osebnost Dolenjske za leto 2019. Čaka na rezultate prakse, ki jo je opravljal kot član Jezerškovega tima.
Fotografija: Masterchef 2019 Anže Kuplenik FOTOGRAFIJI: TOMO JESENIČNIK
Odpri galerijo
Masterchef 2019 Anže Kuplenik FOTOGRAFIJI: TOMO JESENIČNIK

Aktualni masterchef Slovenije je te dni polno zaposlen, poteguje pa se tudi za laskavi naziv osebnost Dolenjske 2019. Po lanski veliki kuharski zmagi je 21-letni Anže Kuplenik želel uspešno zaključiti drugi letnik na biotehniški fakulteti, potem pa se prepustiti izzivom.
Mladenič z Vrha pri Pahi pri Otočcu je 20. junija lani pretrgal niz primorskih zmag in pokal odnesel na Dolenjsko.
Mladenič z Vrha pri Pahi pri Otočcu je 20. junija lani pretrgal niz primorskih zmag in pokal odnesel na Dolenjsko.

Izkazalo se je, da jim je več kot kos, najpomembnejša je dobra organizacija, zato se je ob intenzivnem kuhanju spopadel tudi z zadnjim, 3. letnikom študija. »Tačas imamo prvo ocenjevalno obdobje, zato se čez teden posvečam študiju, med vikendi pa kuham. Zelo je priljubljeno kuhanje na domovih, na katerih me ljudje bolje spoznajo, obenem pa uživajo v kulinariki,« je povedal Anže.


»Na Dvoru Jezeršek imam dve delavnici za otroke, dogovarjamo pa se, da bi jih prevzel še nekaj. Čakam na rezultate prakse, ki sem jo opravljal v sklopu kandidature za člana Jezerškovega tima, ki bo poleti skrbel za goste Slovenske hiše na olimpijskih igrah v Tokiu,« pojasni najmlajši slovenski masterchef. Zaradi zahtevnega urnika ter nenehnih študijskih in kuharskih izzivov zadnje štiri mesece spet pridno skrbi za svojo telesno pripravljenost. »Delam z osebno trenerko Patricijo Pangeršič in redno treniram v fitnesu,« pojasni.

»Načrtujem končno najti čas za kuharsko izobraževanje, saj želim kulinarično ustvarjati in kreirati še naprej. Kmalu bomo družinsko odpotovali na zaslužene počitnice, ki sem jih obljubil po svoji zmagi, odločili smo se za Dominikansko republiko,« se nasmeje. Anžetu veliko pomeni, da kandidira za osebnost Dolenjske za leto 2019. »Glasovanje poteka od 25. januarja do 2. februarja, za vse glasove pa se iz srca zahvaljujem,« sklene vedno pozitivni in obetavni mladenič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije