DIH JEMAJOČE

Blaž in Filip z novim akrobatskim izzivom

Najbolj znana slovenska akrobata sta se lotila novega podviga. Oboževalce opozarjata, naj tega nikakor ne počnejo doma.
Fotografija: Znanje plezanja in gimnastike pride prav tudi več deset metrov nad tlemi. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Znanje plezanja in gimnastike pride prav tudi več deset metrov nad tlemi. FOTO: osebni arhiv

Ljudje ne znamo leteti, a ker je nebo kljub temu za človeštvo že od nekdaj izziv, sta se najbolj znana slovenska akrobata Filip in Blaž proti nebesni modrini podala drugače. Za zadnji, čisto sveži akrobatski podvig sta si omislila nastop na vertikalni steni. Dvojec, ki se drži vodila, da je pri njunih izzivih meja le nebo, sta o svojem najnovejšem podvigu dejala: »Ker je težko ustvarjati kreativne in dih jemajoče akrobacije na tleh, je treba poiskati alternative, ki gledalcem prinesejo dodatno zanimanje in čustva.


Nastop na vertikalni steni, metre in metre nad tlemi, je morda prava stvar, saj prikaže tisto pravo energijo akrobatskih veščin pod milim nebom.« Idej, kaj vse početi v zraku, ni malo, žal pa niso vse uresničljive, zato jih morata fanta ves čas kombinirati tudi kako drugače. »Povezava znanja plezanja in gimnastike res zveni preprosto, ko pa se obesiš na 30, 40 ali 50 metrov visoko steno, pa kar naenkrat trdna podlaga izgubi pomen. Vseeno se je vsekakor zelo zabavno igrati z gravitacijo in preizkušati meje. In ob tem tudi gledalci uživajo,« dodata. Zelo nenavadno pa je, da sta s točko nastopila brez varnostnih čelad, kombinezonov ali druge varnostne opreme. Zato bržkone ni odveč opozorilo, da njuni oboževalci tega nikakor ne počnejo doma. Njune točke so namreč zelo nevarne in celo za profesionalce, kakršna sta Blaž in Filip, pomenijo velik izziv.

Fanta sta nam še zaupala, da to nikakor ni zadnja točka, ki sta jo pripravila za letos. Poletje namreč prinaša kreativne zaplete, ki jih rešujeta z nasmeškom in s pogledom v nebo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije