BREZ SRAMU

Besna voditeljica udarila po Likovičevi: Angelca, vi ste direkt za ...

Ne more verjeti, da take besede lahko izusti ženska o ženski.
Fotografija: Angelca Likovič. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Odpri galerijo
Angelca Likovič. FOTO: Aleš Černivec, Delo

Izjava Angelce Likovič o brutalno pretepeni sodnici, ki naj bi jo po napadu celo oživljali, da o več zlomih sploh ne govorimo, je pretresla slovensko javnost. Njene besede, da je Daniela Ružič »dobila, kar si je zaslužila« (več o tem na povezavi), so tako močno iztirile tudi radijsko voditeljico Anjo Ramšak, da ji je posvetila celo objavo.

»Par let nazaj je bila po njenih besedah ženska sama kriva za posilstvo, zdaj je sama kriva za to, da jo nekdo pretepe z bejzbol kijem. In še enkrat – to izjavi ženska o ženski! Mega ra****i me to, res, tako da bom zaključila v najbolj možnem seksističnem tonu ever, ogabno mi je, da si to v resnici mislim – ampak si: "Angelca, vi ste direkt za šporhert. Držte se te svoje potice, lepo prosim, dost je blo."«



Ramšakova izpostavlja, da ne glede na to, kaj ženska naredi ali reče, ni kriva za zlorabo, psihično ali fizično: »Nikoli si ne zasluži tega, da jo nekdo prebuta skorajda do smrti, lepo vas prosim.« Dodaja, da do takih izjav ne bi smeli biti tolerantni in da bi ob tolikokrat slišanih neumnostih nekaterim ljudem počasi »morali po možnosti z zakonom vzet pravico do razglašanja lastnega mnenja«.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije