BAR NA PLANETU

Barovka Oksana: Naredi iz dreka čokolado

Najnovejša barovka je razkrila, kakšno težko življenje je imela v Ukrajini.
Fotografija: Katarina in Oksana med pogovorom. FOTO: Planet TV
Odpri galerijo
Katarina in Oksana med pogovorom. FOTO: Planet TV

Ukrajinka Oksana Zhakel (34) je v Bar prišla med zadnjimi in počasi sklepa prijateljstva. Kaže, da se je dobro ujela s Katarino, s katero sta se med kuhanjem zapletli v pogovor, v katerem je razkrila, da življenje v Ukrajini ni bilo nič kaj rožnato.

Solato (zelje in korenček ter olje in kis in sladkor) je Oksana, kot je povedala Katarini, jedla vse življenje, ker je bilo to poceni. »Takrat so bila 90. leta, pi**arija, Sovjetska zveza je padla. Ljudje so v ku**cu, po enem letu nihče ni imel plače, potem pa živi, kot hočeš. Mama je delala ajdove polpete, ker ni bilo mesa, moraš pa nahraniti družino. Pri nas rečejo: naredi iz dreka čokolado. In to je moja mama delala,« je opisala težke čase.

Življenje v tistem času je bilo v Ukrajini tudi nevarno, njeno rodno mesto je bilo razdeljeno v rajone, in če je kdo iz enega prišel v drugega, se je lahko zgodilo marsikaj. Oboroženi 15- in 16-letniki niso bili nič neobičajnega. V želji po boljšem življenju se je Oksana, ko je ostala sama z dvema otrokoma, pred 13 leti preselila v Slovenijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije