GANLJIVO

Avdić razkril: Prišel je do mene in rekel, da mu grem na k****

»Nisem šel na faks, da bom zdaj telefone dvigoval,« se je na začetku jezil Deželak.
Fotografija: Denis Avdić. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Denis Avdić. FOTO: Youtube

Dobrodelna akcija Deželak = Junak se bliža vrhuncu. Na zadnji dan potenja Mihe Deželaka, da bi čim več otrokom omogočil počitnice na morju, mu je sodelavec Denis Avdić na facebooku posvetil dolg zapis. 

Kot je razkril, mu je leta 2012 Deželak povedal, da mu gre na k****, ker ima on svoj šov, sam pa le dviguje telefone in bere prometne informacije. »Nisem šel na faks, da bom zdaj telefone dvigoval. To, da so me dali šefi na promet, je zame največja kazen. Jaz bi bil tudi rad zaradi nečesa pomemben!« se je takrat pritoževal Deželak. Kot pravi Denis, danes ni le pomemben, temveč nepogrešljiv. 

Njegov zapis objavljamo v celoti in nelektoriran:

»Nisem šel na faks, da bom zdej tle telefone dvigoval!!!

Jst tega ne bom delal!

Novembra 2012 smo oddajali program iz Turčije. Kak mesec pred tem je začel Miha Deželak delati, kot prometni informator v Denis Avdić Showu. En večer smo se ''sprostili'' in tistega kar se je takrat zgodilo ne bom pozabil.

Prišel je do mene in mi rekel, da mu grem na k***c. Meni to ni všeč. Ti si zvezda in imaš svoj show, jaz pa telefone dvigujem in berem kje so radarji in zastoji. Bedno je. Nisem šel na faks, da bom zdej telefone dvigoval. To, da so me dal šefi na promet je zame največja kazen. Jaz bi bil tudi rad zaradi nečesa pomemben!

Spomnim se mojega doooolgega odgovora, starejšemu, objokanemu sodelavcu.
Miha. Ne dviguješ samo telefonov. Si del showa. Si del največjega prebujanja Slovenije. Si nekdo, ki dviguje telefone in jim pomaga, da ne zamudijo v službo, da vozijo bolj počasi, da ne povzročijo prometne nesreče, da ne plačajo kazni, ... Si nekdo, ki pomaga ljudem. In niso samo prometne informacije tiste zaradi česar si dobil priložnost. Tvoja osebnost, karatker, igrivost, otroška kreativnost, dobra volja, entuziazem ... vse to je razlog, da si v tej radijski ekipi. Oprosti stari, faks je tukaj še najmanj pomemben ;)

Kar si želim je, da si ti ti. V etru, da nisi ''novinar'' ampak da si ti ti. Z vsemi napačno naglašenimi kraji, z zatikanji, z zmotami, s svojimi domislicami, s smehom ... Si edini član ekipe, ki ima otroka, hudiča ne enga ampak tri. Zaradi tebe imamo nekoga s katerim lahko debatiramo o otrocih, o družinskih temah. (sej pravim, bilo je leto 2012) ... In boš videl, da je to dvigovanje telefonov in branje radarjev še najmanjša stvar zaradi katere si tukaj.

Pol leta kasneje je prišel do mene in mi rekel: Hej! Dons sem šel v trgovino in folk se je hotu kr slikat z mano. Z mano so se hotli slikat. Ne morem verjet. Pismo prav si imel. Nisem si mislil, da se bo to kdaj men zgodil.

In potem je bilo leto 2015. Jaz bi rad nekaj naredil za otroke. In rodila se je ideja o Deželaku = Junaku. Leto 2012 - Jaz bi bil tudi rad zaradi nečesa pomemben.

Miha danes nisi pomemben, danes si NEPOGREŠLJIV!!!
«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije