NA FESTIVALU

Andreja s pršutom, Jasna s cvičkom

Prijateljici sta na Festivalu kraškega pršuta pokazali svoje naslednice.
Fotografija: Nekdanja vinska in televizijska kraljica
Odpri galerijo
Nekdanja vinska in televizijska kraljica

Pogačarjev v Ljubljani je že tretje leto zapored minil v znamenju kraške kulinarične mojstrovine – kraškega pršuta. Na prireditvi, kjer so lahko obiskovalci brezplačno okušali slasten pršut, opazovali mojstre pri rezanju tankih rezin ter izvedeli več o proizvodnji te specialitete, je potekal tudi nagradni kviz, pri katerem so lahko obiskovalci preverili svoje znanje o pršutu in oznakah, ki zagotavljajo njegovo pristnost in kakovost.
Pršut se je topil v ustih, zalivali pa so ga s cvičkom.
Pršut se je topil v ustih, zalivali pa so ga s cvičkom.

Letošnji festival je med drugim predstavljal Kras ter njegove manj znane značilnosti, šege in navade. S petjem in plesom v kraških narodnih nošah so organizatorji pričarali vzdušje prave kraške ohceti, kot je nekoč potekala v obmejnih kraških občinah.

Festival kraškega pršuta, ki je del evropskega projekta Evropske sheme kakovosti, je bil torej pravi praznik za vsa čutila! Na enem kraju se je zbralo tudi veliko znanih obrazov. Tako smo med drugimi opazili nekdanjo, 14. slovensko vinsko kraljico za leto 2010 Andrejo Erzetič iz Vedrijana v Goriških brdih, zdaj Andrejo Vitez iz Vrhovelj na Krasu, in njeno dolgoletno prijateljico iz dežele cvička, novinarko in uspešno voditeljico Jasno Kuljaj.

Po rojstvu druge hčerke se je Andreja zaposlila v mesni industriji, in sicer kje drugje kot v podjetju Kras. Medtem ko se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani v ustih topil najboljši pršut iz Pršutarne Kras Šepulje, je Kuljajeva nekdanji vinski kraljici »pod pult prinesla nekaj očetovega cvička«.


Ob tem sta Andreja in Jasna predstavili tudi svoje naslednice, Andreja štiriletno Sofijo in triletno Lano, Jasna pa navihano štiriletnico Anastazijo. Že zdaj je jasno, da podjetni mamici peljeta svoje deklice po pravi poti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije