A. Bagola: Ljudje se preveč ukvarjamo s tem, česar nimamo

Aljoša Bagola s svojo knjigo prinaša iskreno izpoved o soočenju z izgorelostjo. Naučil se je, da življenje ni tekma, ob tem pa nadvse uživa v očetovski vlogi.
Fotografija: Za svoje delo je prejel več kot sto nagrad na domačih in svetovnih oglaševalskih festivalih. FOTOGRAFIJI: O. B.
Odpri galerijo
Za svoje delo je prejel več kot sto nagrad na domačih in svetovnih oglaševalskih festivalih. FOTOGRAFIJI: O. B.

V knjižnjici Gornja Radgona je nedavno potekal tradicionalni literarni večer, ki je bil tokrat še posebno zanimiv. Kot gost je namreč pred več kot 60 obiskovalci nastopil Aljoša Bagola, največkrat nagrajeni kreativni oglaševalec, predavatelj, kolumnist in avtor knjige Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke. Obiskovalci so do zadnjega kotička napolnili veliko predavalnico, kar potrjuje, da se ljudje vedno bolj soočajo s stresom, depresijo in izgorelostjo.
Bagola s Katarino Rauter
Bagola s Katarino Rauter

Avtor je v pogovoru, ki ga je vodila vodja radgonske knjižnice Katarina Rauter, odkrito in iskreno spregovoril o tej življenjski izkušnji. Poudaril je, da je pot okrevanja težka, saj se moraš korenito spremeniti, predvsem pa se naučiti reči ne. Aljoša Bagola izhaja iz znane prekmurske gostilniške družine in se je že kot mlad fant naučil trdo delati. Ko je bil star 24 let, je postal kreativni direktor, predaval je na fakulteti, pisal kolumne in podobno. Ob soočenju z izgorelostjo je šele dojel, da je prišel čas za postavljanje mej. Poudaril je, da se ljudje preveč ukvarjamo s tem, česar nimamo, in premalo spoštujemo tisto, kar nam je dano. Rdeča nit predavanja o tem, kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, se je navezovala na misel: »Razpolovite razpoložljivost in podvojite razpoloženje!«

Ob koncu prijetnega ter nedvomno kakovostnega in koristnega pogovora se je gostu zahvalila tudi direktorica knjižnice Andreja Vučak Hribar, Bagola pa je ob slovesu zatrdil, da že piše drugo knjigo, za katero upa, da bo kmalu izdana in bo med bralci sprejeta z enakim zanimanjem kot predstavljena.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije