NA OBISKU

Borut Pahor je to storil zadnjič

Z Borutom Pahorjem sta bila na dan, ko je zadnjič sprejel obiskovalce v predsedniški palači, partnerica Tanja in sin Luka.
Fotografija: Borut Pahor z družino in obiskovalci. FOTO: Tamino Petelinsek, STA
Odpri galerijo
Borut Pahor z družino in obiskovalci. FOTO: Tamino Petelinsek, STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v počastitev državnega praznika, dneva Rudolfa Maistra, danes v predsedniški palači tradicionalno priredil dan odprtih vrat ter zadnjič sprejel in nagovoril obiskovalke in obiskovalce. Zaradi izjemno velikega zanimanja, na obisk je prišlo kar 800 ljudi, je predsednik obiskovalce sprejel kar štirikrat.

Ob svojem zadnjem sprejemu je z obiskovalci delil svoje spomine na dneve odprtih vrat od zamisli takoj po nastopu mandata in vse do danes, do zadnjega dneva odprtih vrat, ki je bil 85. po vrsti. Kot je povedal, je želel prostor predsednika republike, ki je edini politični položaj v naši državi, ki ga državljanke in državljani izvolijo na neposrednih volitvah, deliti z njimi in jih povabiti v prostore, kjer predsednik republike opravlja svoje dolžnosti. Prvič se je to zgodilo 17. avgusta 2013, na dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, od tedaj pa je predsedniško palačo obiskalo več kot 30.000 ljudi.

V počastitev državnega praznika je pred palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske med 9. in 21. uro.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas