SOOČENJE V ŽIVO

Ema Kurent iz oči v oči z invalidom: Ne bom se opravičila

Potem ko se je na njo usul plaz komentarjev zaradi komentarjev o invalidih in parkiranju, se je še enkrat odzvala na spletnem omrežju.
Fotografija: Ema Kurent. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Ema Kurent. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Astrologinja Ema Kurent je kljub temu, da so pri slovenski reviji prekinili sodelovanje z njo zaradi domnevno spornega zapisa o invalidih in invalidnih parkirnih mestih, zadovoljna. Kot smo pisali, je sprožila številne polemike, ker se je v kolumni med drugim vprašala o smiselnosti parkirišč za invalide in zapisala, da sama večkrat parkira na njih. Zapisala je še, da invalidi navadno ne vozijo, vsaj tisti, ki imajo večjo okvaro oziroma prizadetost. Za tiste z manjšo stopnjo invalidnosti pa se ji zdijo parkirišča blizu trgovine popolni nesmisel. 
V oddaji Svet je še enkrat povedala svoje mnenje. FOTO: Zaslonski posnetek
V oddaji Svet je še enkrat povedala svoje mnenje. FOTO: Zaslonski posnetek

Gostovala je tudi v oddaji Svet, kjer je še enkrat poudarila, da stoji za svojim zapisom in da ni z njim mislila nič slabega. Ko je proti koncu pogovora v studio prišel Iztok Mrak iz Društva distrofikov Slovenije na vozičku, je dejala, da se ne misli opravičiti. Ostrega besednega dvoboja nista zaključila s spravo, zadevo sta še bolj zaostrila.

Kurentova je ves čas trdila, da ne gre za nestrpnost, o čemer pa se ne strinjajo niti strokovnjaki niti predstavniki društev invalidov. Pred tem se je še enkrat odzvala na spletnem omrežju: »Hehe, 475 komentarjev na mojo zadnjo objavo, pa to je absolutni rekord. Hvala. Ampak samo 32 delitev, nad tem sem pa malo razočarana. Se ne bi mogli malo bolj potruditi? /.../ Ampak kaj bi z dejstvi, saj vas ne zanimajo, a ne? Karavana bo šla dalje in čreda bo meketala naprej in vdano mulila travo. Izvolite :) Jaz bom še naprej, kot že rečeno, poslušala svojo vest in pamet. Mogoče bom odslej celo večkrat parkirala na prostoru za invalide (doslej sem le zelo izjemoma), in imela spredaj pred havbo namesto dovolilnice papir z zgoraj napisanimi dejstvi. Prav to predlagam tudi vsem staršem z vozički, pa vsem tistim mojstrom z velikimi avti, kjer imajo svoje stroje in robo – a nobenega dovolj velikega parkirnega mesta zase, pa še komu, ki si želi, tako kot jaz, s strani oblasti več spoštovanja tudi do nas čisto navadnih državljanov, ne zgolj do invalidov.«

 

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije