JUTRANJI VODITELJ

Andrej Hofer se vrača na televizijo

Vsak petek med 10. in 11. uro v sklopu oddaje Dobro jutro slovenska glasba. V prvi rubriki se je spomnil preminulega Tineta Lesjaka in Fanike Požek.
Fotografija: Andrej Hofer bo znova v vlogi voditelja. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Andrej Hofer bo znova v vlogi voditelja. FOTO: OSEBNI ARHIV

Simpatični voditelj in urednik na Televiziji Slovenija Andrej Hofer, čigar obraz smo na TV-zaslonih zadnje čase videli bolj poredko, se je to sezono vrnil pred gledalce. »Res je, poslej bom vsak petek med 10. in 11. uro vodil oddajo Dober dan o slovenski glasbi. V njej bomo predvajali tudi videospote iz vrst narodno-zabavne glasbe in gostili različne sogovornike,« nam je potrdil Hofer, ki je imel prvo oddajo na prvi septembrski petek, ko je gostil Dejana Vunjaka. Ta je zapel čisto novo pesem z naslovom Čist' mejčken in Če mam pa tebe, ki ima na spletnem portalu youtube že skoraj štiri milijone ogledov. »Gledalci bodo lahko vedno izbirali med tremi domačimi videospoti in jih kot televizijsko čestitko podarili ljubljeni osebi. V prvi smo premierno zavrteli videospot Ansambla Petra Finka z besedilom nedavno preminule Fanike Požek Prepozno je za vrtnice rdeče, ansambel Šepet se je predstavil s skladbo Na kožo pisan, Ansambel Nemir pa s Škrjančkom prav tako nedavno preminulega avtorja melodije Tineta Lesjaka in tekstopiske Vere Šolinc."


Naslednja oddaja bo v celoti posvečena slovenski Popevki, ki bo v nedeljo, 15. septembra, v studiu ena televizije Slovenija in jo bosta vodila Mario Galunič in Jože Robežnik. »Moja osrednja gosta bosta Patrik Greblo, ki bo tudi tokrat dirigiral Velikemu revijskemu orkestru RTV SLO, ter Alex Volasko, ki je lani na Popevki zmagal z avtorsko pesmijo Če pomlad nikoli več ne pride. Gostiti sem nameraval še Nuško Drašček, ki je lani festival tudi vodila, zmagala pa je leta 2017 s pesmijo Aleša Klinarja in Anje Rupel Tak dan, a je žal ne bo zaradi drugih obveznosti, bosta pa prišla Nuša Derenda in Marko Vozelj. Gledalcem bomo znova ponudili tri videospote, vsi bodo iz zakladnice slovenske zimzelene popevke. Med drugim bomo slišali prvega zmagovalca iz leta 1962 Staneta Mancinija z Mandolino,« nam je zaupal voditelj Andrej Hofer, ki hkrati ostaja urednik oddaje Slovenski pozdrav. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije