DALEČ STRAN

Ana Roš odpotovala na drug konec sveta: Bilo je zahtevno (FOTO)

Ana Roš z ekipo v Tasmaniji ročno izdelala 8000 kobariških štrukljev.
Fotografija: FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
FOTO: Osebni Arhiv

Chefinja Ana Roš se te dni z ekipo mudi v Tasmaniji, kjer je častna gostja kulinaričnega in umetniškega festivala v organizaciji muzeja MoNa, največjega zasebnega muzeja na južni polobli.  Na kulinaričnem festivalu Winter feast bo Ana kuhala kar 8 dni. Gostje bodo lahko okušali kulinarične presežke, preplet slovenske in tasmanske kuhinje, ki jih bo mojstrica ustvarila iz izključno tasmanskih sestavin. Vnos živil je v Avstralijo namreč prepovedan, zato so nekatere začimbe in zelenjavo po Aninih navodilih posadili že pred pol leta. 

FOTO: Osebni Arhiv
FOTO: Osebni Arhiv

Pripravila bo kobariške štruklje

Edinstvenost dveh krožnikov, ki ju bo Ana Roš z ekipo ustvarila na festivalu, je v kobariškem štruklju.

Ekipo je čakal izjemen podvig, saj so morali pripraviti kar 8000 teh dobrot, kar je za njihovo majhno šestčlansko ekipo precejšen izziv, uporabili pa so izključno tasmanske sestavine. 

Ana je o ambicioznem podvigu dejala: »Izziv, da na festivalu pripravimo 8000 kobariških štrukljev, je bil vznemirljiv in zahteven. Resnično kaže strast in predanost naše ekipe. Z uporabo izključno tasmanskih sestavin, spoštovanjem lokalne kulinarične tradicije smo gostom zagotoviti pristno doživetje.« 

Na drugem krožniku bodo predstavljeni zimski listi, pečeni na odprtem ognju, fermentirana krema rža in modrega sira, topinambur, tasmansko jabolko, zabela napol sušenih sliv in kruhovega tamarija, pikantni orehi in divji hren. 

FOTO: Osebni Arhiv
FOTO: Osebni Arhiv

Sprejela je posebnosti tasmanske kuhinje

Ana Roš s svojim vestnim pristopom in uporabo lokalnih sestavin izraža predanost ohranjanju kulinarične dediščine, jo s svojo domišljijo dodela in ji tako daje nove dimenzije, hkrati pa sprejema posebnosti tasmanske kulinarične kulture.

»Biti častni gost na festivalu Winter Feast na Tasmaniji je izjemno,« je dejala. »Vesela sem, da bomo z ekipo lahko obiskovalcem festivala predstavili bogate in pristne okuse, ki izhajajo iz  tradicionalne slovenske kuhinje, ter vključili lokalne tasmanske sestavine in tako ustvarili nepozabno kulinarično doživetje.«

FOTO: Osebni Arhiv
FOTO: Osebni Arhiv

Festival ponuja edinstveno združitev kulinaričnih in umetniških izrazov ter navdušuje domišljijo in brbončice obiskovalcev, ki naj bi jih bilo okoli 300.000 z vsega sveta. S sodelovanjem Ane Roš festival obljublja izjemno gastronomsko pustolovščino, ki slavi kulturno raznolikost in kulinarično odličnost.

Ana ne bo kuhala sama, pri pripravi jedi se ji bosta na osrednjem prostoru Winter Feast pridružila Rodney Dunn in njegova ekipa iz Agrarian Kitchen, enega najbolj zanimivih restavracijskih projektov v Avstraliji, znanega po samozadostni pridelavi zelenjave in minimalni količini zavržene hrane, njihov rženi miso in kruhov tamari pa je Ana vključila tudi v svoje ustvarjanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije