ZAČARAL JIH JE

Aleksander med elito čarodejev z vsega sveta

Aleksander Štucl je odpotoval v Las Vegas na največji čarodejski kongres. Pred kratkim je na tekmovanju v Švici v močni konkurenci zasedel 5. mesto.
Fotografija: V teh dneh se udeležuje svetovnega kongresa čarodejev v Las Vegasu. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
V teh dneh se udeležuje svetovnega kongresa čarodejev v Las Vegasu. FOTO: FACEBOOK

Aleksander Štucl, ki po Sloveniji nastopa s svojimi čarodejskimi triki pod umetniškim imenom Magic Aleksander, je odpotoval v Združene države Amerike, natančneje v Las Vegas, kjer se bo udeležil največjega svetovnega čarodejskega kongresa, ki se imenuje Magic Live. Letos se jih bo zbralo več kot 1200 z vsega sveta. »Udeležba na tem kongresu so sanje vsakega čarodeja. Trajal bo do sobote, na njem pa se bo zbrala vsa svetovna elita. Posamezni priznani čarodeji, kakršen je denimo David Copperfield, bodo imeli tudi svoje predstave,« nam je povedal Aleksandrov oče Božo Štucl, ki tokrat ni odpotoval čez lužo. Povedal pa nam je še, da je Aleksander prejel posebno VIP-povabilo na zaprto zabavo 50 največjih čarodejev, kar je zanj resnično veliko priznanje. »Predvidevamo, da je organizatorje prepričal s pristopom in prikazovanjem trikov,« meni Božo Štucl. Sicer se na kongresu družijo prijatelji čarodeji z vsega sveta in si izmenjujejo ideje in trike.

Magic Aleksander se je v Las Vegasu srečal in fotografiral z Davidom Copperfieldom. FOTO: FACEBOOK
Magic Aleksander se je v Las Vegasu srečal in fotografiral z Davidom Copperfieldom. FOTO: FACEBOOK

Ponujajo pa tako stare kot nove, zato je to prav gotovo priložnost za nadaljnjo kariero. »Sploh je v večini drugih držav tovrstna umetnost bistveno bolj razširjena. Zato je tudi veliko takih, ki si želijo postati čarodeji. Na kongresih dobijo priložnost, da se med seboj spoznajo in družijo, si pomagajo pa tudi svetujejo. Mnogi zato potujejo v skupinah, naš Aleksander pa je v vsem tem sam. Sam se tudi uči, zato ima njegov talent še večji pomen, kot če bi se družil z drugimi in dobival nasvete od njih,« pravi Štucl. Sicer pa bomo Magic Aleksandra že septembra znova videli na zaslonih TV Slovenija, v oddaji Vikend paket, kjer je s triki že doslej marsikoga osupnil. Novembra se bo znova udeležil britanskega šova talentov, saj je spet prejel vabilo organizatorjev, pred dvema mesecema pa je nastopil in tekmoval v zelo močni mednarodni konkurenci čarodejev v Švici ter osvojil odlično peto mesto. Švica je bila zanj prva večja mednarodna izkušnja, saj je doslej nastopal le v Mariboru, na tako imenovanem Magiboru, kjer je nazadnje zasedel prav tako zavidljivo drugo mesto. Konkurenca v Švici je bila res zelo močna, saj so tekmovali čarodeji, ki imajo za seboj vsaj 15 let mednarodnih izkušenj. Zato je Aleksandrov uspeh še več vreden. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije