INFLUENCERJI V TOGAH

Aleksander Čeferin med slovenskimi odvetniškimi vplivneži?

Med finalisti uveljavljeni pravniki z akademskega področja ohranjajo močan vpliv.
Fotografija: Uefin Aleksander Čeferin FOTO: MAVRIC PIVK
Odpri galerijo
Uefin Aleksander Čeferin FOTO: MAVRIC PIVK

Po zdrahah in zdrahicah, ki se dogajajo na slovenskih sodiščih (na vseh ravneh), slovenski pravni portal IUS-INFO še do 18. novembra zbira glasove v izboru 10 najvplivnejših pravnikov, ki, roko na srce, igrajo pomembno vlogo v številnih sodnih procesih v našem podalpskem zdraharskem raju.


Organizatorji izbora so prejeli več kot 100 različnih predlogov oziroma imen slovenskih pravnic in pravnikov, ki so bili letos po mnenju uporabnikov portala »posebno prizadevni in prodorni pri svojem strokovnem delu«.
 

Le nekaj novih imen


Med finalisti je nekaj novih imen, sicer pa uveljavljeni pravniki z akademskega področja ohranjajo močan vpliv. Število pravnic se je znova zmanjšalo, saj so se med dvajseterico uvrstile samo štiri.


Iz utemeljitev glasovanja so lahko razbrali, da so predlagani pravniki letos prepričali predvsem z lastnostmi, kot so »nepristranskost, argumentiranost, angažiranost in seveda strokovnost, posebno pogosto sta bila za posameznike izpostavljena pogum in pokončnost«. Ali vse to drži, pa bi bilo bržkone dobrodošlo narediti še eno anketo!
 

Od dvajseterice deseterica


Kakor koli, med dvajset največkrat predlaganih pravnic in pravnikov, ki se bodo potegovali za naziv 10 najvplivnejših pravnikov 2019, so se po izboru uporabnikov portala uvrstili (po abecednem vrstnem redu): dr. Sara Ahlin Doljak, dr. Matej Avbelj, Aleksander Čeferin, dr. Janja Hojnik, mag. Martin Jančar, ddr. Klemen Jaklič, dr. Erik Kerševan, dr. Rajko Knez, mag. Matevž Krivic, Franci Matoz, dr. Marko Pavliha, dr. Ernest Petrič, Zvjezdan Radonjić, dr. Miha Šepec, Lucija Šikovec Ušaj, dr. Andraž Teršek, dr. Jurij Toplak, dr. Verica Trstenjak, Jan Zobec in dr. Boštjan M. Zupančič

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije