NA EVROVIZIJO

Zmagovalka Eme 2016 je ManuElla

Objavljeno 27. februar 2016 23.00 | Posodobljeno 27. februar 2016 23.29 | Piše: STA, S. U.
Slovenijo bo na Evroviziji zastopala ManuElla s pesmijo Blue and Red.
Dva deci zanj in eden zanjo na dan. Foto: Shutterstock

Na Emi 2016 je zmagala ManuElla s pesmijo Blue and Red in v superfinalu premagala Raiven s pesmijo Črno-bel. O zmagovalki so na koncu odločali gledalci, razlika med finalistkama pa je bila, kot je povedal voditelj prireditve Klemen Slakonja, le 127 glasov.

ManuElla je že kot najstnica igrala in pela v različnih glasbenih skupinah. Končala je glasbeno šolo, kjer se je učila igranja klavirske harmonike, petja, igranja basovske kitare in klavirja. Leta 2005 je nastopila v oddaji Bitka talentov (Spet doma), leta 2010 je bila izbrana med 100 najboljših talentov Nemčije v oddaji Das Supertalent, nastopila je v polfinalu Misije Evrovizija 2012. Na Slovenski popevki 2013 je osvojila peto mesto, lani pa kot edina Slovenka na povabilo nastopila na RetrOpatijskem festivalu in zapela Vozi me vlak v daljave. Pripravlja prvi album v angleškem jeziku, piše o zmagovalki na MMC RTV Slovenija.

Vir: youtube

Slakonja je popestril prireditev s številnimi imitacijami, denimo lanskega evrovizijskega zmagovalca Mansa Zelmerloewa s pesmijo Heroes, ki jo je priredil v lobiranje za Slovenijo kot zmagovalko v Stockholmu, in Conchite Wurst s Sestrami. Skupaj so objokovali, da Sestre leta 2002 niso imele brade, saj da bi bila tedaj zmaga zagotovljena. Slakonja je bil med drugim za nekaj minut tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki nam je menda s svojim vplivom že zagotovil zmago v Stockholmu.

Žirija v sestavi Raay iz Maraaye, Marlenna iz Sester in Darja Švajger je sedela v 'kuhinji Ikea'. Tam naj bi skuhali nekaj za Evrovizijo, ki bo maja v Stockholmu. Novost je bila, da je žirija sproti komentirala vsako pesem in nastop, pri čemer ni bila vedno le diplomatsko vljudna.

Lahko smo slišali, da v primeru Anje Baš (What if) ni vedno preprosto dobro peti in hkrati izvajati koreografijo, da je 'tamau' pravi srček, je Marlenna dejala za Žana Serčiča, ki je zapel Summer story, Raay je pri Anji Kotar (Too cool) povedal, da ni zanemarljivo, ker zna dobro angleško, da se ne bomo smešili pri slabi izgovarjavi. Darjo Švajger je povsem očaral glas rockerskega pevca iz zasedbe San Di Ego (Brez tebe), reperji iz skupine D Base (Spet živ) so po Raayevem primerni, ker nasprotno s svojimi številnimi kolegi pojejo 'o pozitivi'.

Regini (Alive in every way) vsa čast, da se po 20 letih še vedno lahko sleče na odru, meni Marlenna, druga dva člana pa sta bila navdušena nad njeno večno pevsko formo, ManuElla (Blue and red) ima po mnenju Raaya tudi radijski potencial, Raiven (Črno-bel) pa da je mistično doživetje,če gre verjeti Švajgerjevi. Nuša Derenda (Tip Top) je izvajalka z velikim 'L', so se strinjali vsi trije, Sebastijan Lukovnjak (Tales of tomorrow) je bil soliden, četudi Marlenna 'ni dol padla'.

Polfinala letošnje Evrovizije bosta 10. in 12. maja, veliki finale pa 14. maja. ManuElla bo zapela v drugem polfinalu, 12. maja.

 

Deli s prijatelji