VISOKI STROŠKI

Za licenčno oddajo vsak teden 30 jurjev

Objavljeno 10. oktober 2015 21.40 | Posodobljeno 10. oktober 2015 22.34 | Piše: Ajda Janovsky

Po prvi oddaji Vse je mogoče, ki jo predvaja TV Slovenija, smo govorili z voditeljem Bojanom Emeršičem. Nad šovom je navdušen, nekateri gledalci pa se pridušajo, zakaj nacionalka, namesto da bi se spomnila svoje oddaje, raje kupuje licenčne.

Licenčno oddajo vodi Bojan Emeršič. FOTO: Žiga Culiberg

Ta konec tedna se je premierno odvrtel nov šov Vse je mogoče na Televiziji Slovenija. Kot smo pisali že pred časom, gre za licenčno TV-zabavo, katere stroški znašajo približno 30.000 evrov na oddajo. Kljub govoricam, da jo bo vodila Nina Osenar, se to navsezadnje ni zgodilo. Nacionalka je za voditelja izbrala igralca Bojana Emeršiča, ki ga že lep čas nismo videli na malih zaslonih. Gostje v seriji sodelujejo v več kot 20 igrah, med drugim pojejo karaoke, izvajajo pantomimo v zraku in loveč ravnotežje improvizirajo v sobi, nagnjeni pod kotom 22,5 stopinje. »Bilo je točno tako, kot sem si želel. Nadsmešno, nadzabavno in uspelo nam je narediti to, kar je bistvo tega šova. To je sproščena zabava, brez tekmovanja, z obilico komičnih trenutkov, ki ponujajo odlično sprostitev po še tako napornem tednu,« nam je zaupal Emeršič. »Že prej sem omenil, da so gostje skrbno izbrani, tudi po njihovih sposobnostih. Nikoli nikogar ne žalimo, ampak nadgrajujemo njihove odlike. Zato vsak gost pokriva vsaj en segment iger v oddaji. In to se mi zdi super.«

Na snemanju tudi žena in sin

Voditelj priznava, da je imel nekaj treme. »Predvsem zaradi tega, ker je to šov, ki ga je nemogoče naštudirati vnaprej. Vodenje takega šova pomeni, da se popolnoma sprostiš in predaš toku dogajanja. Reakcije morajo biti hipne, hitre in zelo spontane,« pojasnjuje. V podporo možu in očetu sta bila na snemanju prve oddaje tudi Emeršičeva žena Viktorija in starejši sin Tibor. Za goste je izbral četico igralskih kolegov – Uroša Smoleja, Nino Valič, Ano Urbanc in Rada Muleja, s katerim sta sodelovala v Naši mali kliniki. »Rada obožujem. Je neverjeten lik, ki ponuja veliko prostora za komiko. Z njim je vedno zabavno. On pravzaprav živi to, kar se mi igramo,« je navdušen voditelj. Za še več smeha je vseeno povabil zraven še stand up komika Nejca Šmita, iz glasbenega sveta pa modrijana Blaža Švaba. »Vsi so bili odlični. Ker ta šov je namreč zelo odvisen od gostov, vsak je v prvo oddajo prinesel tisti presežek, ki smo ga od njega želeli. Res sem bil navdušen nad vsemi njimi,« sklene Emeršič. Navdušenje nad gosti in oddajo je, sodeč po odzivih na spletu, izrazilo tudi mnogo gledalcev. »Joj, kako sem se nasmejala včeraj zvečer,« je šov komentirala ena od gledalk. Spet drugi so bili kritični. »Zame je to oddaja, ki spada v gostilno, in ne na televizijo,« se je razkurila ena od spletnih komentatork. Na RTV Slovenija pa se nekateri menda predvsem sprašujejo, zakaj potrebujemo licenčne oddaje, medtem ko je na nacionalki redno zaposlenih kup (tudi ustvarjalnih) umov.

Deli s prijatelji