PRICURLJALO JE

»Vse se potapla. Folku so zbili 20 posto plače, enim še več.«*

Objavljeno 28. oktober 2015 11.35 | Posodobljeno 28. oktober 2015 22.45 | Piše: T. L.

V skupini Media24 zanikajo, da bi po propadu projekta med Požarjem in Pečečnikom znižali plače in honorarje za 20 odstotkov.

LJUBLJANA – Na majhnem medijsko-založniškem slovenskem trgu je precej burno. Nazadnje smo bili priča pravemu medijskemu obračunu ob propadu prevzema projekta Delo Revije,image ki sta se ga lotila Bojan Požar in Joc Pečečnik

Takoj po objavi informacij o propadu projekta pa naj bi se po informacijah, ki so do nas prikapljale iz skupine Media24 (ta je pod imenom Krater media pred Požarjem in Pečečnikom skrbela za blagovne znamke Dela Revije), takoj znižale plače in honorarji za 20 odstotkov. Eden od sodelavcev imperija medijskega tajkuna Martina Odlazka v pismu pravi takole (objavljamo nelektorirano*): »Vse se potapla. Folku so zbili 20 posto plače, enim še več

Zato smo se pri direktorju skupine Media24 Gregorju Repiču pozanimali, ali se je Media24 res znašla v finančnih škripcih in ali so informacije, ki so do nas pricurljale, resnične. 

Repič odgovarja, da informacije ne držijo in da skupina Media24 ni v finančnih težavah. »Ne drži, da smo kar koli spreminjali pri politiki plač in bonitetah in podobno, trenutno iščemo sodelavce za nove projekte,« odgovarja. Dodaja, da so vsi ustvarjalci revij, tako redno zaposleni kot tudi honorarni sodelavci, ocenjevani na ravni uspešnosti dela in uspešnosti projektov, za katere delajo. In da so tisti, ki so pri svojem delu uspešni, tudi dobro nagrajeni. Prav tako so prodajni rezultati večine revij, ki so jih na novo plasirali na trg letos, nad načrti in so prodajni rezultati celo nad pričakovanji. 

Na vprašanje, ali drži, da zaradi prodajnih rezultatov, ki finančno ne dosegajo produkcijskih stroškov, razmišljajo o ukinitvi nekaterih revij, pa Repič odgovarja, da informacije ne držijo in da revij ne bodo ukinjali.

Deli s prijatelji