V OSEBNI STEČAJ

Toliko tisočakov znašajo dolgovi Marka Žitnika Strleta

Objavljeno 04. marec 2015 14.04 | Posodobljeno 04. marec 2015 14.06 | Piše: A. L.

Največ dolguje banki Hypo.

Mark Žitnik Strle s sinom Tristanom.

Nekdanji televizijec Mark Žitnik Strle, ki se je v zadnjem času na televizijskih zaslonih pojavljal v vlogi očeta, ki se je boril za zdravljenje srčka svojega sina Tristana, je razglasil osebni stečaj. To je že znano dejstvo. Včeraj pa je bil na spletni strani Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) objavljen končni seznam terjatev (pripravil ga je izvršitelj Robert Zakrajšek), ki so jih v procesu prijavili upniki.

Upravitelj je priznal za 75.880,58 evra terjatev, največji del dolga pa odpade na Hypo Alpe-Adria-Bank (13.664 in še 3500 evrov navadne terjatve ter pogojna v znesku 25.452 evrov) in Raiffeisen bank 25.345 evrov (navadna terjatev). Med upniki sta še Elektro energija (275,66 evra) in Zavarovalnica Triglav (7642 evrov).

Ima službo

Konec januarja je izvršitelj spisal poročilo, iz katerega je razvidno, da se je lani Žitnik Strle zaposlil, upravitelj pa je nemudoma podal predlog, da se mu »usedejo« na plačo.

Na sodišče je bil podan predlog za odpust obveznosti, ki ga je sodišče sprejelo in izdalo sklep o začetku postopka odpusta obveznosti, s katerim je določilo preizkusno obdobje do 3. oktobra 2018.

Naj dodamo, da je iz otvoritvenega premoženja razvidno, da Mark Žitnik Strle nima premoženja, ki bi lahko spadalo v stečajno maso in iz katerega bi lahko bili poplačani upniki.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji