ISKRENO

Tina Maze: Želja po materinstvu je zbujena vsaj že deset let

Objavljeno 22. junij 2015 22.39 | Posodobljeno 22. junij 2015 22.39 | Piše: A. K.
Massi je z njo dobil del njene ženske plati, ona pa del njegove moške energije.
Najlažje se izraža s pisanjem.

Tina Maze je pred časom oznanila, da se za nekaj časa umika z belih strmin in da si bo privoščila počitek. Trenutno se posveča študiju, izpite pa opravlja z desetkami. Ob tem ne pozablja na svoje najbolj zveste navijače, ki jih pogosto nagovarja prek facebooka. »Omrežja me povezujejo z družino in s prijatelji, po drugi strani sama vzdržujem svoj javni profil na facebooku, tviter, pišem blog,« je Tina povedala v intervjuju za Sobotno prilogo Dela. Za svoje profile skrbi sama, saj se ji zdi pomembno, da je komunikacija čim bolj neposredna.

S pisanjem na roke bolje razmišlja

Naša šampionka skupaj z Vitom Divcem že leto dni ustvarja knjigo o sebi. Proces ustvarjanja menda poteka tako, da mu Tina napiše odgovore na vprašanja ter svoja razmišljanja o določenih temah, celo osebne dnevniške zapiske, napisane na roko. »Pišem dnevnik, že dolgo. To je bila zame v vseh teh letih nekakšna terapija. Tudi če ob meni ni bilo nikogar, ki bi me poslušal, je bil dnevnik vedno tam, ne glede na to, v kakšnem stanju sem bila. V teh zapisih sem dala iz sebe vse, kar me je težilo, in se v težkih trenutkih držala na sprejemljivi ravni. Ugotovila sem, da bistveno bolje razmišljam takrat, ko pišem, da se veliko lažje izražam s pisanjem, in to najbolj takrat, ko pišem na roke. Ko napišem svoje razmišljanje na določeno temo, to 'pofotkam' s telefonom in mu pošljem,« je razkrila Tina.

Z Massijem se je začela sprejemati

Spregovorila je tudi o odnosu z novinarji. Pri šestnajstih letih je imela izkušnjo, ki jo je zaznamovala. »Takrat sem se zaprla in dolgo nisem več zaupala. Ko je v moje življenje vstopil Andrea Massi, ki res zna z mediji, sem se začela spreminjati tudi sama, začela sem bolj zaupati. Tudi občutek ob prihodu v cilj je čisto drugačen, ko veš, da so tam spodaj novinarji, ki ne želijo provocirati, ampak opravljajo svoje delo in mi postavljajo vprašanja, ki si jih postavljam tudi sama,« pravi Tina, ki danes novinarje vidi kot ogledalo.

O Massiju je še povedala, da je on z njo dobil del njene ženske plati, ki jo je potreboval, ona pa del njegove moške energije, ki je ima na pretek. »Zato pravim, da idealno funkcionirava,« je dejala Tina, ki ne skriva, da si nekoč želi imeti tudi otroka. »Želja po materinstvu je zbujena vsaj že deset let. In to je vse, kar bom še rekla na to temo,« je dodala naša šampionka.

Deli s prijatelji