USPEŠEN DEBI

Talentka zapela 
v operi

Objavljeno 31. marec 2013 15.13 | Posodobljeno 31. marec 2013 15.15 | Piše: Roman Turnšek
Julija Kramar kot Francozinja v Gorenjskem slavčku.
Julija je nadvse vesela uspešnega opernega debija. Foto: Roman Turnšek

Zmagovalka druge sezone izbora Slovenija ima talent Julija Kramar je te dni nadvse vznemirjena in vesela. Za njo je namreč pravkar izpolnjena velika želja. Pevka si je nadvse želela nastopiti na opernih deskah in zdaj se ji je to uresničilo. Pred nekaj dnevi je bila v ljubljanski Operi premiera opere Gorenjski slavček, v kateri ima eno od vlog. Primorko je na avdiciji izbrala umetniška komisija Opere, da upodobi Francozinjo Ninon. Poleg izpolnitve želje je to še dodaten izziv, saj je vloga v francoskem jeziku. »Ogromno mi pomeni in presrečna sem, še posebno zato, ker se je zgodilo prej, kot sem pričakovala in upala. Vloga je čudovita in vesela sem, da je za nami uspešna premiera. Nadvse si želim, da bodo takšne tudi vse nadaljnje predstave, ki se jih že veselim,« pravi Julija.

Pot namerava nadaljevati tudi v zabavni glasbi

Poleg tega je pevka dobila dobre ocene poznavalcev. Ti namreč menijo, da je barva njenega soprana kot nalašč za take vloge in da bi se vsekakor morala preizkusiti še v kateri. Sicer pa to ni prvo Julijino srečanje z opernimi deskami. Lani je imela glavno vlogo že v opereti Spomladanska parada, katere zasedba je bila sestavljena samo iz zamejskih Slovencev.

Novopečeno operno pevko zdaj čakajo nadaljnje predstave Gorenjskega slavčka, želi pa si tudi nove operne vloge, čeprav namerava pot nadaljevati tudi v zabavni glasbi.

Deli s prijatelji