BIG BROTHER

Sebastjan pričakuje oboževalke, gola ženska pa bi ga šokirala

Objavljeno 23. junij 2015 11.34 | Posodobljeno 22. junij 2015 18.54 | Piše: Mo. S.
»Spoznal sem, da moram biti kritičnejši, večkrat povedati svoje mnenje in ga zagovarjati,« pravi Sebastjan Burnar.

Po koncu šova Big Brother, v katerem je zmagala Pia Filipčič, nam je svoje misli razkril tudi Sebastjan Burnar, ki se je v prvih tednih šova držal bolj v ozadju, nato pa je iz naloge v nalogo začel kazati, kakšen je v resnici. Sotekmovalci so ga velikokrat omenjali kot tistega, ki še ni imel resnega dekleta, a Sebastjan je na vsa njihova namigovanja vsakič modro odvrnil, da za dekleta pač ni bilo pravega časa in okoliščin. Zdaj ko je doma, nam je zaupal, da vendarle pričakuje kakšno novo oboževalko ...

Je šla zmaga v prave roke? Komu bi jo sicer najbolj privoščil?

Da, zmaga je šla v prave roke oziroma te roke so izbrali gledalci in to odločitev spoštujem. Zmago privoščim vsem stanovalcem, ki so prestopili prag hiše BB, nemogoče je izpostaviti nekoga, ki si zmage ne bi zaslužil.

Kako močno si razočaran, ker ti je zmaga ušla?

Nisem razočaran, kvečjemu nasprotno, vesel sem, da sem prišel tako daleč. Velik korak in zmaga sta bila že, da sem se prijavil in na koncu bil izbran kot eden od stanovalcev BB-šova. Ko sem enkrat v elementu, sem tekmovalen in želja za zmago je bila vsak teden večja. Vedno pravim, da je prvi korak sodelovanje, potem vztrajanje in želja po rezultatih in zmagi. Sem pa zmagal v lepem številu nalog, na kar sem ponosen. Predvsem sem ponosen zmage pri 'idealen par', zmage za starešino, kar dveh T-2 zmag, pri katerih smo dobili enominutni klic domov, itd.

Kaj si zdaj, ko si doma, najbolj želiš narediti?

Veliko stvari, najprej seveda kontaktirati s sorodniki, prijatelji in sodelavci. Prebrati oziroma pregledati čim več komentarjev, odgovoriti na čim več vprašanj privržencev, mogoče narediti tudi kakšen videokanal, predvsem pa izkoristiti moment zaradi BB.

Kdaj je bilo v šovu najtežje?

Najtežje mi je bilo mogoče na začetku, ker padeš v nepoznano okolje z veliko ljudmi, na katero se moraš hitro privaditi. Drugo so bile morda nominacije, navajanje razlogov zanje in – spanje. Če nismo šli pravi čas spat, je bilo drugi dan težko, in to se je lahko vleklo več dni. Če gledam celoto, ni bilo nekega težkega trenutka, prej preizkušnje.

Kaj si spoznal o sebi? Si v šovu res doživel pravo preobrazbo, kot je to videti s televizijskih zaslonov?

Definitivno sem spoznal nekatere stvari o sebi, izpostavil bi mogoče to, da moram biti kritičnejši, večkrat povedati svoje mnenje in ga znati zagovarjati. Tudi biti glasnejši in samozavestnejši, predvsem pa manj razmišljati oziroma komplicirati o nepomembnih stvareh.

Prave preobrazbe niti nisem doživel, zavedam se, da je moja osebnost malo nenavadna, če se lahko tako izrazim, in na prvi pogled ljudje dobijo napačno predstavo o meni oziroma ti niti ne dajo možnosti, da bi te spoznali. Velikokrat sem omenil, da potrebujem čas z ljudmi, vsakemu poskušam posvetiti svoj čas, da ga spoznam, in bolj ko spoznavam ljudi okoli sebe, bolj sproščen sem in tako tudi več povem in pokažem o sebi. V hiši je bilo to malo težje, ker se je hitro dogajalo, da je pogovor dveh postal debata treh ali več oziroma je pogovor prekinil BB, bili pa so tudi drugi dejavniki. Sem se pa odpiral vsak teden bolj in na koncu sem skoraj vse pokazal in povedal, tako da sem bil to, kar so ljudje videli proti koncu šova, že jaz.

Enkrat si dejal, da si očitno nezanimiv. Še vedno tako meniš?

Tega se spomnim, ja. Ko sediš na vročem stolu kot nominiranec, se ti po glavi pletejo različna vprašanja. Vpraševal sem se, kaj sem naredil narobe, zakaj sem na stolu, ali me bodo stanovalci izselili ali ne, kaj lahko popravim, če ostanem notri, itd., ampak težko greš preko svoje osebnosti, sem se pa vsak teden trudil, da sem bil dejavnejši, bolj sproščen, samozavesten in da sem delal kaj zanimivega. Zadnje tedne mislim, da mi je kar šlo, vsaka nova tedenska naloga je bila boljša in prav tako vzdušje v hiši. Če še vedno tako mislim? Ne, ta misel ne obstaja več.

Pričakuješ naval oboževalk? Glede na to, da si enkrat dejal, da nimaš sreče z dekleti, misliš, da bo zdaj kaj drugače?

Da, pričakujem oboževalke, ne ravno naval, ampak pričakujem kakšno. Ali mislim, da bo zdaj kaj drugače? Ne da bo, ampak zdaj je drugače (smeh). Uh, izjava, da nimam sreče, je bila morda preveč direktna, bolj res je, da iskanju dekleta nisem posvečal veliko pozornosti, tukaj sem se bolj prepustil toku dogodkov in spletu okoliščin.

Ti je bila katera sotekmovalka všeč?

Vse stanovalke so mi bile všeč. Vsaka je bila po svoje privlačna. Najbolj pa sta se mi zdeli A. J. in Soraja. A. J. me je s svojo navihanostjo, neomejeno energijo, nasmehom, karakterjem in brez dlake na jeziku zelo dobro vrtela okoli prsta. Takrat sem se zelo zabaval, želel bi si, da bi se tedaj bolj sprostil, ampak ker nisem vedel, da bo tako kmalu odšla, mi je bilo takrat kar hudo, da nisem z njo preživel več časa. Soraja pa predvsem s svojim karakterjem, slogom, profesionalnostjo, kuhanjem, željo po učenju in spoznavanju nas. Soraja me je zelo presenetila in sem vesel vsake minute, ki sem jo preživel z njo. Dala mi je pa tudi nekaj dobrih napotkov, ki pa bodo ostali skrivnost.

Soraja torej? Naklonjenosti do tebe ni skrivala, kaj pa o njej meniš ti? Bi se z njo romantično zapletel?

Kot sem že omenil v prejšnjem vprašanju, je Soraja super in zelo zanimivo dekle. Da bi se romantično zapletel? Ne vem, lahko, zakaj pa ne, vse je možno in odprto. Karakterno mi je zelo všeč, ne vem pa, ali sem jaz oseba, s katero bi se ona romantično zapletla. Soraja ima zanimiv okus glede moških, definitivno pa vem, da sva lahko zelo dobra prijatelja.

S kom od tekmovalcev boš ohranil stike in koga morda najraje ne bi poklical?

Trenutno bi rad ohranil stike z vsemi tekmovalci. Vsakdo od njih je pustil na meni pečat, tudi veliko sem se naučil in vsakega stanovalca se bom spominjal do konca življenja. Že na začetku sem se odločil, da kar se zgodi v hiši BB, ostane v njej. Tako da do nobenega nimam nobene zamere, če pa nekdo kuha kakšno zamero, sem vedno pripravljen na pogovor, če si ta oseba to želi.

 image
  

Kaj meniš o Žigi, ki ti je očitno malce zameril in te, ko so vam nekdanji tekmovalci postavljali vprašanja, vprašal, koliko punc ti bo šov prinesel?

Da, Žiga mi je zameril, upam, da te zamere ni več, če pa je in če jo hoče rešiti, sem vedno pripravljen na pogovor. Pričakoval sem taka in drugačna vprašanja, povezana s puncami, zato sem bil pripravljen. Morda je to vprašanje malo napačno zastavljeno, šov mi ne bo prinesel veliko punc, mi je pa dal možnost, da so me spoznale in da jih lahko zdaj tudi jaz.

Kako gledaš na to, da je bila Pia včasih moški? Se je tvoje mnenje o njej v tem času kaj spremenilo?

To, da je bila včasih moški in je zdaj ženska, spoštujem. Za takšno spremembo je treba veliko volje, moči in samozavesti. Velikokrat sem se pogovarjal s homoseksualci in veliko jih je po priznanju izgubilo prijatelje, celo podporo družine, slednje predvsem dekleta. Tako da si je nemogoče predstavljati, kaj prestaja takšna oseba psihično in fizično, zato je tudi nikoli nisem zasliševal o tem, ampak sem jo že prvi dan sprejel kot žensko in moje mnenje se do danes glede tega ni spremenilo. Motilo me je samo njeno pijančevanje, kjer je bila nekajkrat v zelo slabem stanju in me je takrat malo skrbelo, ali bo z njo vse v redu.

Malo za šalo, malo za res ponovimo še Sorajino vprašanje: če bi bila v sobi gola ženska in računalnik, kaj bi izbral?

Ojoj, spet to vprašanje (smeh). Najbrž bi pomagal goli ženski ... Če bi jo zagledal, bi bil šokiran in bi ji verjetno postavil kar nekaj vprašanj: zakaj je tam, kaj se je zgodilo itd. Ni ravno smiselno, da bi se kar naenkrat pojavila v sobi brez posebnega razloga, računalnik pa je tukaj popolnoma nebistven.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Moja dva večja načrta sta še vedno enaka. Prvi načrt je uspeti v digitalnem svetu, kjer bi rad razvil uporabno aplikacijo ali storitev, ki bi pomagala ljudem v vsakdanjem življenju. Že dolgo časa pa imam željo, da ustvarim priljubljeno igro za kratenje prostega časa. Drugi večji načrt je seveda nakup stanovanja, s katerim bi zaživel novo življenje in s tem tudi kaj več. Zdaj upam, da bodo nastali tudi kakšni manjši načrti, ki jih bom skušal čim bolje uresničiti.

Deli s prijatelji