TALENTI

Še enajst dni do finala!

Objavljeno 10. december 2014 14.33 | Posodobljeno 10. december 2014 14.33 | Piše: Polona Pirc
Veliki zaključni nastop vseh finalistov se bo odvrtel v nedeljo, 21. decembra.

Kmalu polnoletni Stiven Rahman iz Tržiča je bolj ali manj pričakovani veliki zmagovalec zadnjega, petega polfinala šova Slovenija ima talent. Poleg njega je prostor v finalu dobila še skupina plesalcev, ki na odru preseneča s svetlobnimi učinki, poimenovali pa so se iON.

Tokratne uvrstitve je bilo težko napovedati, čeprav sta nastopila glasbeni multipraktik Simon Širec in simpatični Stiven, za katerega žirant Branko Čakarmiš upa, da morda postane prvi (moški) zmagovalec Talentov. Doslej so zmagovala praviloma dekleta. Stiven, ki je ime dobil na tetin predlog po slavnem igralcu Stevenu Seagalu, poje šele dve leti, se mu pa pozna, da mu starši omogočajo ure solo petja, za kar jim je zelo hvaležen. Potem ko so ga gledalci poslali naravnost v finale, se mu je od srca odvalil velik kamen. Že v studiu so morali varnostniki umiriti nekaj navdušenih najstnic, ki kar niso nehale vreščati ob vsaki omembi njegovega imena, priznal pa je, da je tudi sicer pritisk deklet nanj vedno večji. Kaj šele bo, si niti ne predstavlja. Idejni vodja in koreograf drugouvrščenih finalistov, skupine iON, je Erik Bukovnik, ki je nastopil že v prvi sezoni Talentov, takrat kot plesalec finalistov, fantovske plesne skupine Maestro. Skupino je nato zapustil in letos bo v finalu torej v novi vlogi. Njegovi plesalci se tudi v polfinalu še niso razkrili, zato ne žirija ne gledalci še ne vedo, kdo se skriva za maskami. Branko Čakarmiš, ki ga zamaskiranost sicer moti, nam je priznal, da je prednost iON-ov morda tudi ta, da so pokazali svoje oči. Po njih žirant sklepa, da je v skupini večina deklet, po stopalih pa smo nato skupaj presodili, da bi bila lahko med petimi plesalci tudi dva fanta. A pustimo se presenetiti, saj pričakujemo, da se bodo v finalu vendarle razkrili in predstavili širni Sloveniji.

Z uvrstitvijo med najboljše tri so mnoge presenetile gimnastičarke iz Šiške, svoj nastop pa so v polfinalu končali štajerski akrobati na trakovih, skupina ŠD Slacklions. Dejan, Luka in Filip so tokrat spet navdušili s svojimi vragolijami, zapomnili pa si jih bomo tudi po zanimivih poslikavah obraza, s katerimi so imele Poptevejeve vizažistke kar precej dela. Zadnjega smo na stolu ujeli Filipa, ki se ga mnogi spomnimo že iz resničnostnega šova Paradise hotel. A za finale to vseeno ni bilo dovolj.

Finalisti imajo čas, da se pripravijo na veliki končni nastop, ki bo v nedeljo, 21. decembra.

 

Deli s prijatelji