SLOVENIJA IMA TALENT

Se bo talent Stiven zaradi finala odpovedal puncam?

Objavljeno 08. december 2014 13.49 | Posodobljeno 08. december 2014 13.51 | Piše: S. U.

Zadnji mesti v velikem finalu Stivenu Rahmanu in skrivnostnim plesalcem zasedbe iON.

V zadnji polfinalni oddaji se je predstavila še zadnja šesterica najboljših talentov te sezone šova, tudi tokrat pod očesom stroge komisije v sestavi Branko Čakarmiš, Ana Klašnja in Rok Golob.

'Trgali so gate'

Kot prve so se na odru predstavile tri gibčne mlade dame iz KŠRG Šiška. Člani strokovne žirije so jih v polfinale poslali v prepričanju, da bodo gledalce očarale z novo gimnastično pravljico. In res: Maša, Lucija in Iza so jih tokrat popeljale na Labodje jezero. Ano so z izbiro točke zadele naravnost v srce. 20-letna bodoča saksofonistka Eva Saje je za svoj polfinalni nastop izpustila saksofon, a ga je drugače kot na avdiciji podkrepila z malce več odločnosti in energije, vendar po Brankovem mnenju še vedno ne zadosti. Na vrvi, napeti med dvema nosilnima stebroma studia, so se dokazovali fantje iz ŠD Slacklions. Ana je po vratolomnem nastopu navdušeno vzkliknila: »'Trgali ste gate', ja!«

Gledal bi jih eno uro

Sledil je glasbenik Simon Širec, ki ga je Rok z zlatim gumbom poslal naravnost v polfinale. Mladenič ni razočaral, saj je med drugim zaigral na flavto, klarinet, basovski saksofon, subkontrabasovski saksofon ter z njimi, kot se je izrazil, premikal meje možnega v glasbi. Zadnja polfinalna oddaja je postregla tudi s skrivnostjo. Neonski plesalci zasedbe iON so se namreč odločili, da še ne bodo potešili radovednosti žirije in gledalcev, so pa naredili pravi plesni spektakel. Branka so znova navdušili z duhovito koreografijo in lepo igro luči in teme. Rok je kot ljubitelj svetlobnih učinkov in luči izredno užival in bi jih lahko gledal še eno uro.

»Pripravljen bi se bil odpovedat tudi puncam, če bi prišel v finale,« pa je bila obljuba mladega šarmerja, 17-letnega Stivena Rahmana, ki je celo na seznamu Brankovih glavnih favoritov za zmago. Stiven je za polfinalni nastop izbral pesem Everything Michaela Bubleja in z odlično izvedbo dokazal, da ima (vsaj po Brankovem mnenju) potencial za velike odre. Ana je bila navdušena: »Jaz si preprosto ne predstavljam finala brez tebe.«

Kakor koli že, gledalci ste tokrat največ glasov namenili Stivenu Rahmanu, člani strokovne žirije pa so se za zadnje mesto v velikem finalu odločali med iONom in KŠRG Šiška. Bolj so jih navdušili skrivnostni futuristični plesalci, kajti žirija meni, da lahko svoj nastop še nadgradijo.

Deli s prijatelji