KONEC

Res gresta narazen

Objavljeno 14. avgust 2014 19.40 | Posodobljeno 14. avgust 2014 19.40 | Piše: A. J.

Janez Lombergar nam je potrdil, da se z ženo razhajata. Pikantnih govoric o prešuštvu ni želel komentirati.

Janez Lombergar pravi, da se z ženo razhajata sporazumno. (Foto: Mediaspeed.net)

V zadnjih dneh so se razpasle govorice, da se direktor TV Slovenija Janez Lombergar in njegova žena Barbara Volčič Lombergar ločujeta. Razpad zakona naj bi povzročila domnevna Lombergarjeva afera s sodelavko, z odgovorno urednico informativnega programa TVS Ksenijo Horvat Petrovčič image.

Če gre verjeti govoricam, je Lombergarjeva žena Barbara na začetku poletja po naključju zasačila ljubimca v družinski počitniški hišici na Krasu. Čeprav v šoku ob prizoru, naj bi ji kot pravi novinarki uspelo posneti tudi nekaj fotografij moževega prešuštva. Kmalu zatem naj bi za dogodek izvedel še Ksenijin mož in oče njunih dveh otrok, novinar tednika Mladina Peter Petrovčič, ki naj bi se dan zatem odselil od doma. Svoj dom je moral zapustiti tudi Lombergar. Devetinpetdesetletnik – 22. avgusta bo praznoval 60. rojstni dan – naj bi trenutno živel sam v najetem stanovanju.

Govorice smo preverili pri Janezu Lombergarju in nam je potrdil, da se z ženo – sporazumno razhajata. Dodal je še, da gre za zelo osebne zadeve, ki jih nikoli ni želel posredovati javnosti ali jih javno komentirati, »ne nazadnje tudi zato, ker niso povezane le z menoj«, pa tudi ker »vsaka obelodanjanja zasebnih zadev odraslih v okolju vplivajo tudi na otroke, še posebno mladoletne«. »Taka dogajanja v življenju nikoli niso lahka, zmeraj je težko, zato jih vsako javno pisanje o tem le še otežuje,« je dodal.

Za direktorja TV Slovenija bo to že druga ločitev. Prvič je bil poročen z odvetnico Barbaro Kovač. Ko je bil še urednik otroškega in mladinskega programa, je bila njegova partnerica dolga leta voditeljica Tajda Lekše.

Deli s prijatelji