DIŠAVA

Rebeka ni prva!

Objavljeno 01. oktober 2015 19.10 | Posodobljeno 01. oktober 2015 19.07 | Piše: A. J.

Čeprav se tako oglašuje, Dremljeva ni prva znana Slovenka s svojim parfumom, prehiteli sta jo že vsaj Samanta Rejc Debevec (prej Škerjanec) in vedeževalka Karin Ježovita.

Pevka Rebeka Dremelj je v slogu velikih svetovnih zvezdnic ustvarila svojo dišavo My Spirit by Rebeka in jo pred kratkim predstavila slovenski javnosti. Nov poslovni podvig je pospremila z gala dogodkom, na katerem se je trlo znanih obrazov. Rebeka je razložila, da se je za lastno dišečo kreacijo odločila, ko je izvedela, da je zbolela za rakom. Kot je dejala, se je tedaj odločila, da bo živela in uresničila vse svoje sanje – ene od teh pa so bile, da bi naredila nekaj, česar v Sloveniji ni naredil še nihče. Zanimivo se nihče od povabljenih (med njimi je bilo tudi nekaj modnih poznavalcev) ni obregnil ob trditev, da je pevka, voditeljica, misica, modna oblikovalka, ki jo zasluženo ljubkovalno kličejo multipraktik, prva Slovenka, ki ima lastno dišavo. So pa to opazili anonimni spletni komentatorji, ki so se na forumih grdo spravili na Brežičanko. Ponosno lastnico dišave, ki naj bi bila prva dišava znane Slovenke, so opozorili, da jo je leta 2013 prehitela Samanta Rejc Debevec (takrat Škerjanec)!

Rebeki ne zameri

Manekenki, ki smo jo spremljali v eni od prvih modnih resničnostnih oddaj Slovenski top model, je idejo, da bi imela svojo dišavo, takrat dala prijateljica iz Rusije, ki jo je tudi povezala z nemškim podjetjem, ki se ukvarja z ustvarjanjem parfumov. Iz podjetja so ji nato kar po pošti poslali laboratorij, štiri kovčke, v katerih so bile stekleničke z bazami, aromami in alkoholom. »Mešala sem jih toliko časa, da sem dobila želeni vonj. Hotela sem takšnega, ki bi bil primeren za vse letne čase, torej ne preveč težkega, da se ga lahko uporablja tudi poleti, in dovolj sladkega, da je primeren za hladnejše mesece,« je leta 2013 pojasnila avtorica parfuma Samanta S – Pure sensation, ki se zaradi Rebekine zmotne trditve, da je prva Slovenka z lastno dišavo, prav nič ne razburja. »Verjamem, da gre zgolj za slabo obveščenost in nesporazum. Dejstvo je, da je bil Samanta S – Pure sensation prvi predstavljen tržišču, tudi v večjih medijih, med drugim tudi v vašem časopisu. Rebeki vsekakor želim veliko uspeha pri lansiranju parfuma in vsaj pol tako veliko povpraševanja, kot sem ga bila deležna jaz,« umirja žogico.

Samantin je dražji

Parfum Samanta S – Pure sensation, sprva naročen v omejeni seriji 500 stekleničk, je bil po besedah Rejc Debevčeve razprodan v nekaj tednih. Za 50-mililitrsko stekleničko je pred leti zahtevala 50 evrov, za 100-mililitrsko pa 70. Dišava naj bi bila, pravi njena avtorica, še vedno dostopna prek spletne trgovine, vendar pa na strani samant1.wix.com najdemo le oglas, ne pa tudi informacij, kako in za koliko denarja lahko omenjeno dišavo naročimo. V primerjavi s parfumom prve znane Slovenke je Rebekin poceni – za stekleničko (naročiti jo je mogoče po spletu) je treba odšteti »le« 29,90 evra.

Svojo ima tudi Karin

Manj znano je, da je po Samanti, a še pred Rebeko, imela svojo dišavo tudi razvpita vedeževalka Karin Ježovita. Za valentinovo, februarja 2015, je izdala parfum Love key, dišavo, ki obljublja, da bo v življenje kupca pripeljala ljubezen. »Love key je torej ključ, ki odpira še tako zaklenjene ključavnice. Nikar me ne sprašujte, kaj je ta skrivnost, ker je ne smem izdati, je pa vse skupaj rezultat numerologije in znanstvenega dojemanja moči feromonov, narejen na numerološki osnovi, da krepi koncentracijo vaših lastnih feromonov, kar povzroča, da nasprotni spol oziroma vam draga oseba zazna vaš vonj, ki ga sami nikoli ne boste prepoznali. Lahko vam zaupam le, da deluje na nezavednih energijah, ki jih vsi nosimo v sebi, prek fotografije, nas samih, predmeta, ki povezuje prejšnjega, sedanjega partnerja, in če ga dodamo na levo stran zapestja, spodbuja tudi energijo nove ljubezni z veliko začetnico,« na spletu obljublja numerologinja, ki nam je zaupala, da je bila ljubezen privabljajoča dišava razprodana. Nič čudnega, da se je zgodbo odločila nadaljevati. »Prav v teh dneh za praznike že pripravljamo nov parfum z novim vonjem,« razkriva.

Deli s prijatelji