KMETIJA: NOV ZAČETEK

»Prvi dan sem si izbrisala facebook,« pravi Maja Martinec

Objavljeno 13. november 2015 08.00 | Posodobljeno 13. november 2015 08.00 | Piše: Robi Loboda, Vikend
»Ne, zunaj nisem takšna. Tudi najino razmerje z Nikom ni takšno. Tam je šlo za pritisk drugih ljudi.«

Pred tednom dni je šov Kmetija: nov začetek zapustila Prekmurka Maja Martinec, ki se je vtisnila v spomin predvsem s kregarijami s svojim fantom Nikom, jokom, kuhanjem mule in vzglavnikom, s katerim si je pred kamerami zakrivala obraz. V telefonskem pogovoru je Vikendu zaupala nekaj misli o svojem bivanju v šovu.

Kadar je bila v šovu slabe volje, je govorila tiho in momljajoče, da jo je bilo včasih kar težko razumeti. Tudi v našem pogovoru je zvenela prav tako. Omahujoče je privolila v pogovor in slutiti je bilo, da ji novinarska vprašanja ne godijo in bi se jim najraje izognila. Za razburljivo dogajanje v šovu s prstom kaže na druge, o odnosu s fantom Nikom po odhodu s Kmetije pa govori redkobesedno.

Kmetijo ste zapustili z besedami, da so vsi preostali hinavci, niste pa povedali, zakaj. Lahko razložite?
Vsak zase ve, zakaj je bil notri hinavec, saj so vsi lagali, naokoli nosili informacije in opravljali za hrbtom. Vsak je igral zelo umazano igro. To je to.

Že, ampak ali ni to del igre, ki se ji reče Kmetija? Tudi vi ste počeli podobno, proti koncu pa v kamero govorili, da bi raje potegnili s Fakijem kot s svojim fantom Nikom ...
Ja. Ampak z Nikom sva bila notri od vsega začetka nasprotnika v igri. Vsak na svoji strani. In to so tako naredili ravno zato, da nisva mogla držati skupaj. Jaz sem v Fakija dobila zaupanje zato, ker sem si morala najti nekoga na svoji strani. Na žalost sem zato morala igrati proti Niku. In on proti meni. V šovu se je pač odvijala igra in notri je bil vsak drugačen, kot je zunaj. Tudi jaz sem dosti več opravljala za hrbtom in govorila svoje taktike in ne vem, kaj vse. Ampak nekateri bi lahko imeli pri tem neko mejo.

Na Kmetiji ste pustili pečat s kregom, sedaj že znamenitim vzglavnikom in kuhanjem mule. Ste tudi zunaj takšni?
Ne, zunaj nisem takšna. Tudi najino razmerje z Nikom ni takšno. Tam je šlo za pritisk od drugih ljudi, od igre same in od tega, da sva morala igrati eden proti drugemu in od veliko drugih podobnih dejavnikov.

Pa saj ni bilo videti, da sta igrala eden proti drugemu.
Ja, ampak sva bila vseeno nasprotnika, ker sva morala to biti od začetka, tako da sva si našla vsak svoje zaveznike, s katerimi sva držala skupaj, zato tudi zadnje tedne nisva mogla igrati drugače, ker bi ostala sama.

No, ni bilo videti, da bi Niko takrat, ko sta bila skupaj, drugje iskal zaveznike. Videti je bilo, da sta kot rit in srajca.
Ja, to se vam zdi.

Kako pa ste se spopadli z vsemi kritikami po prihodu domov?
Sploh se s tem nisem spopadala. Prvi dan sem si izbrisala facebook. Videla sem, da je tam veliko zelo pametnih ljudi, ki mislijo, da vedo marsikaj, tudi tisto, kar se še ni zgodilo, celo to, kdo je zmagovalec. Zato tega ne berem. Tudi oddaj ne gledam, ker mi je brez veze, saj vidim, kako je vse narejeno in zrežirano.

V ponedeljek smo vas pričakovali v komentatorski oddaji Brez cenzure, pa ste baje zboleli. Vas lahko pričakujemo? Komentator Denis vas komaj čaka.
Ja, verjamem, jaz tudi. Imela sem visoko vročino in sem bruhala, tako da nekaj dni sploh nisem mogla iz postelje. Klicali so me, da pridem. Ne vem, bomo videli.

Kako pa sta sedaj z Nikom? Je vse v redu?
Ja.

Sta torej še skupaj?
Ja.

image

V novem Vikendu preberite še:

Jan Plestenjak: Pred ogledalom sem manj 
kot 
rokerji

Inti Šraj: Noče biti več fatalka

Boštjan Gorenc - Pižama o novem Bondu: Komaj našel tri minute za stranišče

Deli s prijatelji