IZBOR

Novo miss izbirala 
tudi Angelca Likovič

Objavljeno 06. julij 2013 16.52 | Posodobljeno 06. julij 2013 16.54 | Piše: Polona Pirc
Miss Slovenije 2013 je 24-letna študentka visoke šole za kozmetiko Maja Cotič.
Zmagovalka v kopalkah. Foto: Polona Pirc

Na finalnem izboru Miss Slovenije 2013, ki je potekal v četrtek zvečer na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, se je povabljenim gostom, navijačem tekmovalk in strokovni žiriji predstavilo 14 deklet, ki so se na sklepno prireditev uvrstile z zmagami na regijskih predizborih in skozi polfinale. Finalistke so ocenjevali direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, vsestranska Angelca Likovič, direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Bricl, miss Slovenije 2006 Iris Mulej, miss Slovenije 2012 Nives Orešnik in estetski kirurg Siniša Glumičić. Dekleta so se po pisti sprehodila v treh izhodih – prvi je bil bolj za sprostitev, drugi je pokazal največ, saj so se predstavila v živo rdečih kopalkah, na koncu pa, kot smo že vajeni, je sledil še izhod v večernih oblekah. Za stilsko podobo finalistk je poskrbela Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, ki je prireditev tudi povezovala, glasbeni gostje pa so bili Matjaž Zupan, Damiano Roi, Nuša Derenda in Kingstoni s Perom Lovšinom. No, tik pred sklepno razglasitvijo, že ovekovečena z lento zmagovalke talentov, se je zbranim s pesmijo Whitney Houston I will always love you predstavila še Laura Škvorc in po mnenju številnih presegla marsikoga, ki je letos nastopil v šovu Slovenija ima talent. Laura je postala tudi druga spremljevalka Miss Slovenije 2013.

Letošnje poletje precej delavno

A zvezda večera je bila kljub temu zmagovalka, 24-letna Maja Cotič iz Nove Gorice, ki se je leta 2010 že potegovala za naslov miss Hawaiian Tropic, se uvrstila med 12 najlepših, a je tik pred finalom zbolela. Študentka visoke šole za kozmetiko je letos, sicer na drugem lepotnem tekmovanju, mnoge očarala. Najprej žirijo, ki ji je prisodila lento za dekle, saj je na njene člane naredila največji vtis in je zato postala miss osebnosti, nato pa še gledalce, saj je bila tudi zmagovalka internetnega glasovanja. Na koncu so jo razglasili še za najlepšo Slovenko, krono pa ji je predala njena predhodnica Nives Orešnik. Za temnolaso Majo čokoladnih oči bo letošnje poletje tako precej delavno, pazila bo na prehrano, telovadila in se naučila še marsičesa novega. Nato bo odpotovala v Indonezijo, kjer bo 28. septembra 62. izbor za miss sveta 2013.

Razšla sta se zaradi kariere

Nekdanja misica in manekenka Iris Mulej, ki ima danes svojo modno agencijo, je bila na finalu članica strokovne žirije. Mnoge je presenetilo, da je dogodek obiskal tudi njen zdaj že nekdanji fant Črt Slavec. Kot je povedala Iris, sta ostala v dobrih odnosih, saj se njuna zveza ni končala zaradi tretje osebe. Črt, ki je že dlje kot fotograf sodeloval z nemškimi naročniki, se je pred kratkim odločil, da poskusi zgrabiti priložnost v tujini, zato se je podal s trebuhom za kruhom. Prvotni načrt je bil, da se mu Iris pozneje pridruži, medtem pa se je tudi njej odprlo nekaj novih priložnosti na poslovni poti in tako sta se, oba polno zaposlena, počasi začela odtujevati oziroma nista več našla časa zase. Iris je povedala, da to, da sta vsak na svojem koncu, nima smisla. »To ni nobena zveza,« nam je zaupala lepotička in dodala, da ji te življenjske odločitve seveda ni bilo lahko sprejeti. »Črt je še mlad, jaz prav tako, živiva vsak na svojem koncu, življenje pa teče. Kdo ve, zakaj se je tako zgodilo, a tako pač je.« Ker sta si že pred časom uredila skupno stanovanje v hiši Črtovih staršev in njega tako in tako v glavnem ni v Sloveniji, Iris za zdaj še živi tam. »Ko pride Črt domov na obisk, kot je tokrat, pa je stanovanje dovolj veliko, da vsak najde kotiček zase. Zdaj sva predvsem dobra prijatelja,« je še povedala Iris.

 

Deli s prijatelji