NACIONALKA

Molkova odkrito: Ljerka išče sovražnike, Filli retorik, Galunič ohol

Objavljeno 09. oktober 2015 09.55 | Posodobljeno 09. oktober 2015 09.55 | Piše: D. P.
»Ta logika iskanja sovražnikov je čudna – ali pa tudi ne, če si jo direktorica predstavlja kot nekaj normalnega. Javna TV vendarle ni politična stranka – ali pač, morda po novem?« se na glas sprašuje.
Miša pravi, da ne pozna panike.

LJUBLJANA – »Direktorica mi je ponudila termin na prvem programu televizije, a od tod dalje nisva prišli,« je nekdaj prva dama TV Slovenija Miša Molk v pogovoru za Primorske novice navedla enega od vzrokov, zakaj nima svoje oddaje. Moti jo, ker se je te njene zgodbe dotaknilo že toliko umazanih rok.

Brez odnosa

O svojem statusu na nacionalki se je želela pogovoriti, a pravi, da ni imela nikoli prave možnosti za to. »Nekaj odgovorov sem prejela, a saj veste – po elektronski pošti. Na hitro, takole mimogrede, rekla bi – neosebno,« je opisala način komunikacije in priznala, da pogreša osebni odnos.

Čudi jo tudi način dela direktorice Biziljeve. »Ta logika iskanja sovražnikov je čudna – ali pa tudi ne, če si jo direktorica predstavlja kot nekaj normalnega. Javna TV vendarle ni politična stranka – ali pač, morda po novem?« se na glas sprašuje.

»Mario ohol«

»Dober retorik je,« je sprva pohvalila generalnega direktorja RTV Marka Fillija. V isti sapi pa mu je očitala, da mu ob načelnosti ne bi bilo treba krmariti med različnimi tabori.

»Ne morem ga soditi po prvem letu mandata, je pa res takoj naredil nekaj zdrsov in veliko finančno škodo,« pa je očitala šefu razvedrilnega programa Mariu Galuniču. Opozorila pa je na njegovo »oholo, slabo argumentirano in zazidano komunikacijo«.

Ponosna na hčer

Spomnila se je tudi dela svoje hčere Ule Furlan, na katero je zelo ponosna. »Koliko laži in sprenevedanj je morala pogoltniti v tej hiši. Jaz to že nekako premeljem, za človeka, ki prvič vstopi v ta zavod, je pa to izjemno slaba izkušnja,« je povedala mati Miša, ki je vesela, da je Ula našla nov izziv na Planet TV.

Deli s prijatelji