OPRAVIČILO

Mojci je žal, ker je užalila Slovence

Objavljeno 18. november 2015 21.16 | Posodobljeno 19. november 2015 08.35 | Piše: Anita Krizmanić
Ključne besede: Mojca Mavec

TV-voditeljica Mojca Mavec se opravičuje gledalcem, ki so jezni zaradi njene izjave, da slovenski moški niso posebno postavni.

Scenski nastop bo vzela pod lupo Mojca Mavec.

Pred kratkim je Travel Channel predvajal nadaljevanje serije Super vožnje z motorjem, ki jo pripravlja svetovno znani voditelj in motorist Henry Cole. Ta je turnejo po Balkanu začel v Ljubljani, med obiskom naše prelepe dežele pa je pohvalil Slovence, še posebno Ljubljančane, saj je našo prestolnico označil za enega lepših postankov v zgodovini svojih potovanj. Na sprehod po ljubljanski tržnici ga je popeljala voditeljica Mojca Mavec, Cole pa jo je med drugim povprašal tudi o slovenskih moških. Njen odgovor je zbegal marsikaterega gledalca, razburil pa številne Slovence. Povedala mu je namreč, da če so Slovenke resnično lepe, pa tega ni mogoče reči za Slovence. »Slovanski geni niso najbolj prizanesli moškim,« je dejala voditeljica in dodala, da morajo Slovenke, oziroma vsaj Slovenke njenih let, zato moške iskati drugje. Presenečeni Cole je ugotovil, da je na ljubljanskih ulicah mogoče videti kar več postavnih moških, a ni dodal nič več.

Na izjave voditeljice so se že odzvali tako Slovenci kot Slovenke, na spletu pa se je pojavil tudi posnetek kratkega pogovora o slovenskih moških. Na njem je mogoče slišati klic gledalke Marije, ki je Mavčevo v oddajo Dobro jutro sicer poklicala leta 2013 in ji zaradi povsem druge zadeve napela nekaj krepkih. Gre torej za montažo obeh izjav, zato je vse skupaj videti, kot da se je gospa Marija ujezila zaradi komentarja na račun genov slovenskih moških. Čeprav je marsikoga posnetek nasmejal, se sodeč po komentarjih na spletu številni Slovenci počutijo užaljene.

Kritike so voditeljico očitno ganile, zato nam je pojasnila nenavaden položaj, v katerem se je znašla: »Žal mi je, da je iz tega nastala cela afera. Nikakor ni bilo tako mišljeno. V oddaji je lepo predstavljena Ljubljana, omenili smo celo nekaj stvari, ki smo jih Slovenci dali svetu in na katere smo lahko ponosni, in ja, na koncu pripomba o slovanskem genu in slovenskih moških, morda zgolj neumen odgovor na neumno vprašanje. Če veliko časa preživiš na tujem, morda drugače gledaš na stvari doma, imaš neko primerjavo. Evo, maham z belo zastavo, premirje! Slovenski fantje so povsem okej,« pravi Mavčeva. Ob tem je še dodala, da je pri njenem delu tako kot v življenju – enim je všeč, kaj počneš, drugi pa bodo rekli tudi kakšno pikro na tvoj račun.

Deli s prijatelji