ZNOVA NA ODRU

Miha Kavčič iz Kmetije pri Sestrah namesto Daphne!

Objavljeno 04. november 2015 10.20 | Posodobljeno 04. november 2015 10.22 | Piše: Anita Krizmanić
Zimzelena uspešnica Samo ljubezen se je razlegala na evrovizijski gala zabavi v Luksemburgu. Prepevale so jo seveda Sestre, a v novi zasedbi, z Michelle. In tudi obrite – saj jim res ni treba posnemati Conchite Wurst.
S pesmijo Samo ljubezen so nastopile že pred dolgimi 13 leti. Foto: osebni arhiv

Marsikdo bi pričakoval, da bo pri transvestitski družini Sestre frčalo perje in lasulje, ko se bodo pojavila resnejša nesoglasja. »Tako je bilo morda na začetku, danes pa smo že dame v letih in se ne spodobi, da si skačemo v lase,« sta nam v ekskluzivnem pogovoru zaupali Marlenna in Emperatrizz. Sestre so namreč po dolgih letih spet stopile na mednarodne odre, le da tokrat v novi, pomlajeni zasedbi. Pred kratkim so se vrnile s štiridnevnega gostovanja na največji evrovizijski gala zabavi, ki jo prirejajo organizatorji OGAE Luksemburg.

Prijateljice za vedno

Na tradicionalnem večeru so se v minulih letih zvrstila sama bleščeča imena iz zakladnice evrovizijskih zmagovalk in drugih udeležencev tega kičastega festivala. Letos pa so poleg zmagovalk Ruslane in Gigliole Cinquetti, duetov Baccara in Sinplus, avstrijske zvezdnice Nadine Beiler ter drugih naše barve zastopale najbolj kosmate stevardese na planetu.

»Privoščile smo si dolg zimski spanec, kot naši kočevski medvedi. Medtem nam je že pošteno zrasla brada in eno najpogostejših vprašanj na nedavnem nastopu v Luksemburgu je bilo, ali se bomo sploh obrile. Bil bi greh, da bi si prilastile ali celo ukradle podobo bradate Conchite Wurst. Prepričane smo, da je dovolj prostora za vse, vsekakor pa je originalnost vedno bolj cenjena od plagiata,« so odločne Sestre, ki so se v prestolnico evropskih bank odpravile brez začetne članice Daphne. Od legendarnega nastopa v Talinu leta 2002 je minilo natanko trinajst let in zdi se, da je bila ta številka za zloglasni trio usodna. In medtem ko so se nekateri spraševali, kaj se je zgodilo z Daphne, sta nam preostali članici postregli s presenetljivim odgovorom. »Včasih smo se stvari lotevali zelo strastno. Znale smo si skočiti v lase, na drugi strani pa smo si bile vedno v oporo. Ponosne smo na to, da se nikoli nismo prerekale zaradi denarja, ki ga je bilo v času naših uspehov za takratne razmere zares veliko. Žal pa se vse lepe stvari končajo in tako se je tudi naša skupna ustvarjalna pot. Zasebno smo še vedno v dobrih, prijateljskih odnosih. Z Daphne smo doživele največje uspehe, pustile viden pečat na domači glasbeni in družbeni sceni na splošno, zato bi bil greh, če bi se razšli s silo, s prepiri in zamerami. Prav nič slovenski je ta naš razhod, saj drug o drugem nimamo za povedati nič grdega. Dejstvo je le, da se zadnje čase nikakor nismo mogli uskladiti, to pa je privedlo do tega, da sva se z Emperatrizz odločili za spremembo. Daphne bo za vedno ostala naša članica, ne le v arhivih, ampak tudi v srcu. Z malce pomlajeno in bolj poskočno zasedbo pa smo našli povsem novo dinamiko. Michelle, kot je umetniško ime naše najmlajše članice, je v skupino prinesla svežino. S svojim nalezljivim smehom in dobro voljo, ostrim jezikom in smislom za petje, ples ter estetiko je na naju delovala kot WD40 na zarjavelo železo,« se zarežita gobčna Marlenna in elegantna Emperatrizz, ki namigujeta, da je le napočil čas za nov dolgo napovedovani projekt transvestitskega tria.

Iz Kmetije med Sestre

Miha Kavčič je imel dvanajst let, ko so Sestre slavile na Emi. Od takrat je bila ena njegovih največjih želja, da bi lahko postal njihova članica. »Tega se spominjam, kot da bi bilo včeraj, zato se mi zdi toliko bolj neverjetno, da lahko danes potujem po Evropi in nastopam kot del te kontroverzne skupine. Vse tri zelo spoštujem in imel sem kar precej treme, ki pa je ob prvem koraku na velikem odru izpuhtela. Povsem sem se vživel in na koncu nastopa sem se od sreče kar razjokal. Prvič v življenju sem doživel stoječe ovacije in na lastni koži spoznal, koliko med oboževalci Evrovizije pomenijo Sestre. Četudi že več kot desetletje niso naredile nič novega, se njihova zimzelena Samo ljubezen še vedno prepeva. In prav nič ne pretiravam, če brez lažne skromnosti povem, da smo dobesedno zasenčile vse nastopajoče. To potrjujejo tudi številni intervjuji, fotografiranja in avtogrami, ki smo jih delile po nastopu. Ponosna sem, da sta me dekleti tako lepo sprejeli, mi zaupali to odgovorno nalogo in mi uresničili najstniške sanje. Ognjeni krst je za mano, naslednji teden pa že letimo proti Londonu, kjer nas čaka nova nora dogodivščina,« vznemirjeno pripoveduje Michelle, sicer bolj znan kot Miha Kavčič iz resničnostnega šova Kmetija nov začetek.

Deli s prijatelji