KMETIJA: NOV ZAČETEK

Maruša: Če Faki izpade, bom postala zlobna

Objavljeno 15. oktober 2015 12.55 | Posodobljeno 15. oktober 2015 00.28 | Piše: Mo. S.
Ko je bil Faki soglasno izbran za drugega dvobojevalca, je zajokala.
Faki in Maruša.

Hlapci v šovu Kmetija: Nov začetek so jutro gladko prespali, krava pa je medtem pobegnila iz hleva. Glava družine Franc se je spraševal, ali ga kdo »zaje*ava«. »Hlapcem je krava ušla, zdaj pa teka po vsem gruntu,« je hitel razlagati Fakiju. In sklenil, da ga nihče ne bo spravil ob živce, tudi če si to želijo: »To je nehvaležen narod …«

Faki bi se boril brez mavca

Dan je sicer minil v znamenju izbora drugega dvobojevalca, ki je kljub poškodbi postal Faki. Glasovanje se je torej izteklo po Sebastijanovih željah. Hlapci so njegovo željo podprli. Maruša je menila, da njima s Fakijem neprestano očitajo vplivanje na druge, medtem ko se je ob glasovanju izkazalo, da ima tudi Sebastijan velik vpliv na ostale. Seveda je takoj stopila v bran svojemu izbrancu, ki je pobral prav vse glasove. Kasneje je prišlo še do petelinjenja med dvobojevalcema in Faki je Sebastijanu obljubil, da bo za dvoboj snel tudi mavec. »Mogoče bom dal to dol, pa te bom vrgel ven,« mu je navrgel, Sebastijan pa se je strinjal, češ da to ni težava.

Jok in grožnje

Maruša je jokala. »Ne jokaj, ker bom še jaz jokal,« jo je hotel tolažiti Faki. Maruša je dejala, da mu je vedno govorila, naj ne zaupa drugim, zdaj pa se je v neugodnem položaju znašla sama. Če takrat ne bi zaupala Aniti, bi bilo zdaj marsikaj drugače, meni. »Če Faki slučajno izpade, bom jaz glava družine. In potem bom zlobna. Okoli sebe bom nabrala gospodo, služabnica pa bo Maja. Izhoda iz hiše ne bo imela, prav tako ne bo smel k njej Niko,« je razmišljala Maruša in sklenila, da bodo šele takrat videli, kakšno igro lahko igra, če postane res zlobna.

Deli s prijatelji