ISKRENO

»Mamina smrt je bila na neki način olajšanje«

Objavljeno 23. april 2015 19.07 | Posodobljeno 23. april 2015 19.09 | Piše: Ma. F.
Lucija Ćirović je v nekem trenutku svojega življenja dosegla dno. Takrat se je odločila za terapijo.
Lucija Ćirović si je zadala strog rok za dosego ciljev.

Igralka in komičarka Lucija Ćirović je za revijo Obrazi razkrila del svoje zasebnosti, ki jo sicer zelo rada skriva pred javnostjo.

Mama ji je zaradi počenega čira na dvanajstniku umrla, ko je bila stara 22 let. »Grozno se sliši, ampak po svoje je bilo olajšanje, po drugi strani pa križ,« se spominja. Kot otrok je imela občutek, da mora mamo podpirati.

Ideje o materinstvu še ni opustila

Spregovorila je tudi o slabi samopodobi, vedno je namreč verjela, da je grda. Ko zdaj gleda svoje fotografije, vidi, da ni bilo tako. »Lepota je relativna,« meni.

V nekem obdobju življenja pa je igralka dosegla tudi dno. Tri mesece je vsak večer jokala, čeprav ji v resnici ni nič manjkalo. V tistem obdobju je začela hoditi na terapije. »Res so dobre, čeprav imajo nekateri o njih slabo mnenje. Meni so zelo pomagale,« je razkrila. Po njenem mnenju bi večina Slovencev morala na terapije, še posebno tisti, ki so na očeh javnosti. »Terapija te ne spremeni v drugega človeka, ampak ti pokaže, da so nekateri strahovi preveliki in neutemeljeni,« je pojasnila.

Prihodnji mesec bo dopolnila 43 let, ideje o materinstvu pa še ni opustila. »O otrocih sem razmišljala, vendar se ni posrečilo. Trenutno sem v obdobju, ko imajo vsi otroke, in vidim, da še nisem predelala dejstva, da morda ne bom imela svojih. Želja po otrocih se je pojavljala in izginjala.« O posvojitvi še ni razmišljala, saj sama ne bi šla skozi ves postopek.

 

Deli s prijatelji