EKSKLUZIVNO

Mama Mirela za Novice razkrila, česar o Ivoni niste vedeli

Objavljeno 10. junij 2015 14.32 | Posodobljeno 10. junij 2015 15.15 | Piše: Anita Krizmanić
Mirela Pavlović nam je zaupala marsikaj o hčerki Ivoni, ki se bo v soboto v finalni oddaji resničnostnega šova Bar borila za petdeset tisoč evrov.
Mama Mirela Ivoni ne glede na vse stoji ob strani.

Kako ste se odzvali, ko vam je Ivona sporočila, da odhaja v Bar?

Spomnim se, da sem jo zasačila, ko se je smejala s prijateljico Mašo, in povedali sta mi, da sta se prijavili v Bar. Takrat sem ji rekla, da nisem za, ampak tako se je pač odločila. Pozneje mi je povedala, da so jo povabili na razgovor in kasting, nato pa mi je sporočila, da so jo izbrali. To sem sprejela, jo podprla in ji svetovala, naj bo pametna. Bara pred tem ni spremljala, saj je rekla, da bo tam taka, kot je, in da se ne bo pretvarjala. Priznam, da me je bilo strah. Očitno so jo odkritost, podivjanost in karizma pripeljale v finale.

Je v šovu drugačna kot doma?

Tudi doma je taka. Ljudem pove v obraz tisto, kar misli, da zaslužijo. Spregovori tudi, ko meni, da se ji dela krivica, saj tega ne prenese. Priznati pa moram, da doma ne preklinja toliko kot v šovu. Je pa res, da so tam nekoliko drugačne okoliščine in te marsikaj spravi iz tira. To je Ivona.

Vas je kaj v zadnjih tednih zmotilo pri njenem obnašanju?

Preklinjanje me ni motilo toliko. Kot mamo me je najbolj zmotil njen odnos z Joelom. Tega ni bilo enostavno gledati. Priznam, da sem med njima začutila neke iskrice in tudi, da je bežal od nje. Dobila sem občutek, kot da se ni želel predati čustvom. Ne bom rekla, da je bil zaljubljen v Ivono, se je pa videlo, da med njima obstaja nekakšna kemija. Ona je, denimo, priznala, da je zaljubljena vanj.

Ste vedeli, da se poznata od prej in ali ga vi osebno poznate?

Vedela sem, jaz pa ga osebno ne poznam. Moram povedati, da je Ivona vsakič, ko je beseda nanesla na Joela, povedala, da je krasen fant. V šovu je vedno poudarjala, da ni tak, kot se predstavlja notri. Zanj je našla vedno samo lepe besede.

image
Ivonin brat Mateo je njen največji navijač. Foto: Dejan Javornik

V izjavah je večkrat poudarila, da se je želijo stanovalci znebiti. Ste tudi vi imeli tak občutek?

Glede na to, da je zmagala na toliko vročih stolih, potem mislim, da ja. Ni pa mi bilo všeč, ko so govorili, da je težka, tečna, naporna in podobno. Vedno so izpostavljali samo to. Očitno so v njej prepoznali močno konkurenco. Konec koncev je prišla do finala.

Emi je izjavil, da sta Ivona in Suzana ob njegovi pomoči prišli do finala.

S tem se ne strinjam. Vsak od barovcev je imel svoje podpornike. Če imajo ljudje nekoga radi, bodo glasovali zanj. Neke sredine ni.

Ste pričakovali, da bo prišla do finala?

Ne, je pa zato njen 13-letni brat Mateo, ki jo obožuje, ves čas poudarjal, da jo bomo gledali v finalu (smeh). Vsakič sem si želela, da ostane, so pa bili tudi trenutki, ko sem si mislila, da bi bilo najbolje, če bi šla domov. V takih trenutkih mi je sin govoril, da morajo verjeti vanjo.

Kakšne možnosti ima proti Črtu?

Odkrito? 50 proti 50. Poudarjali so znanje in gostinstvo in Črt to zagotovo obvlada. Ivona je začela od ničle in verjamem, da se je marsikaj naučila. Obenem pa je poskrbela tudi za šov.

Če zmaga in dobi 50 tisoč evrov, ji boste svetovali, kaj naj naredi z denarjem?

Prepričana sem, da bo prišla po nasvet. Mislim, da bi bilo najbolje, če bi denar porabila za izobraževanje. Če bo upoštevala moj nasvet, bom zelo vesela.

Pravite, da si želite, da bi se izobraževala. Ima v zvezi s tem že kakšne načrte?

Želi si študirati na evropski pravni fakulteti v Novi Gorici in to podpiram. Želela bi dodati tudi, da je nadarjena glasbenica, saj je šest let igrala flavto, a tega nikoli ni izpostavljala.

Večkrat je izjavila, da si bo dala povečati prsi. Ali to podpirate?

Če si to želi, jo podpiram, ali se jaz s tem strinjam, pa je drugo vprašanje. Sem mama, ki spoštuje otrokove odločitve in Ivona je polnoletna oseba. Če si jih želi dati povečati, ker je nezadovoljna, zakaj tega ne bi naredila?

V Baru se je precej zredila. Jo boste po prihodu usmerili v zdravo prehrano in jo spodbujali k telovadbi?

Jaz sem mama, ki zelo dobro kuha. Doma zelo pazimo, kaj pojemo. Dejstvo je, da se Ivona zelo hitro zredi in tudi zelo hitro shujša. Všeč pa mi je, da se s svojimi kilogrami ne obremenjuje preveč.

image

Videti je, da ji telovadba ni najbolj pri srcu.

To je čudno, saj je bila od malih nog športnica. Drsala in kotalkala je, pozneje je igrala odbojko in očitno ni v njej ostalo nič športnega duha. Morala se bo disciplinirati.

Pretekli teden se je veliko pisalo in govorilo o njeni skrivnostni poroki. Kaj jo čaka, ko pride domov?

Rekla bom le, da se bomo usedli in pogovorili, ko pride domov.

Kako je vse skupaj vplivalo na vas?

Bila sem pod hudim pritiskom. Kljub temu poudarjam, da svojemu otroku stojim ob strani.

Mislite, da jo je res izdal nekdo od sotekmovalcev?

Mogoče. Čeprav jo poznam, sem se vprašala, zakaj je to sploh povedala v Baru. Vem, da ne prenese pritiska in je to morala nekomu povedati, in to več ni nobena skrivnost. To je morala pričakovati. Ivona je zelo inteligentna punca, a zelo naivna.

Videli smo vas tudi v oddaji, in sicer ste pred časom prišli v Bar, da bi jo opozorili, naj ne pije več. Se vam zdi, da se je držala vajinega dogovora?

Moj pogoj je bil, da ne sme več delati scen. Če sem odkrita, v Baru vsi popivajo, in sicer precej več od nje. Jaz vem, da alkohol zelo slabo vpliva nanjo, drugi pa lahko spijejo litre in se znajo obnašati. Ivoni z rumenim kartonom ni bila storjena krivica, nasprotno – to je bilo zanjo zelo pozitivno. Takrat sem si mislila – če ne bo nehala, pa naj gre domov.

Kaj si želite, da bi počela po koncu šova?

Najmanj jo vidim v gostinstvu. Želim si, da bi ji uspelo v svetu mode.

Deli s prijatelji