KMETIJA: NOV ZAČETEK

Maja za Novice: Za psihiatra nisem imela časa

Objavljeno 07. november 2015 09.22 | Posodobljeno 07. november 2015 16.47 | Piše: A. K.
Pogovarjali smo se z 19-letno Majo Martinec, ki nam je zaupala marsikaj o odnosu z Nikom in se odzvala na govorice, da je pristala na psihiatriji.
Prepričana je, da bi ji bilo doma veliko lepše.

Kaj ste pričakovali od dvoboja in Jacqueline?
Pričakovala sem, da bo izbrala moč ali znanje, potem pa se je odločila za spretnost.

Najprej je domov odšla Maruša, nato vi. Obe sta mladi, pa vaju je kljub temu premagala ženska, ki bi bila lahko vajina mati. Kako se počutite ob tem?
Pri spretnosti je možnost za zmago pol : pol. Vse je odvisno od sreče.

Ste v šovu dali vse od sebe, pokazali vse, kar znate in zmorete?
Pokazala sem veliko stvari, ki jih znam in tudi zmorem, ne pa tako, kot je bilo prikazano na televiziji. Pomembno se mi zdi, da so moji sotekmovalci videli, kaj vse znam.

Slišati je očitke, da ste v šovu samo spali. Koliko ur v povprečju ste spali na posestvu?
To pravijo ljudje, ki so »pametni« in nimajo drugega dela. Drugače pa smo v šovu hodili v posteljo okoli polnoči ali enih zjutraj, zbujali pa smo se najpozneje ob osmih zjutraj.

Ste z Nikom še vedno skupaj?
Da.

Gledalci vam zamerijo vaše obnašanje do njega. Kako bi opisali vajin odnos?
Najin odnos je zunaj čisto drugačen, kot je bil v šovu. Bila sva pod pritiskom zaradi kamer in igre, poleg tega pa so naju k nekaterim stvarem napeljali tudi novinarji na posestvu. Najin odnos zunaj ni takšen. Pisalo se je celo, da ga pretepam, kar ni res.

Z Nikom sta se med šovom večkrat sprla. Njega skoraj nismo slišali vpiti, vas pa. Ali to pogosto počnete, ko se spreta?
Večkrat se prepirava, a nikoli tako pogosto kot v šovu. Kadar se doma prepirava, tudi Niko vpije name. Na kmetiji se je zadržal in tega ni želel početi pred kamerami, jaz pa se nisem mogla.

Ste ga v opazovalnici po prepiru udarili?
Ne. Človeku ni treba imeti veliko v glavi, da sliši udarec po lesu, ne pa po človeku. Če bi njega tako močno udarila, kot je bilo slišati, bi moral imeti zlomljeno kakšno kost ali pa vsaj modrico.

Nekateri gledalci menijo, da je Niko predober za vas in da si ga ne zaslužite. Kako to komentirate?
Mogoče bi tudi jaz tako rekla, če bi gledala druge, da se tako obnašajo. Sva že dolgo skupaj in veva, kako se imava v resnici. Dobro se poznava, zato se ne obremenjujeva s takšnimi stvarmi.

image

Pred kamerami ste povedali, da vam je vseeno za Nika in da imate zunaj »rezervo«. Kaj ste mislili s tem?
Če sem to rekla, je bilo mišljeno v šali. Niku nikoli ne bi storila kaj takšnega, saj sva si zvesta.

V šovu ste večkrat pokazali, da ste ljubosumni. Ste vedno takšni?
Ljubosumna sem že od otroštva. To se je na začetku najinega razmerja zelo poznalo, a sva to prebrodila. Trudila sem se umiriti in je veliko boljše, kot je bilo na začetku. 

Ste takšni zaradi tega, ker vam primanjkuje samozavesti?
Verjetno. Sem bolj nesamozavestna kot samozavestna.

Zaradi vašega obnašanja je tudi jokal. Kako ste se počutili ob tem?
Niko ni jokal zaradi mojega obnašanja, temveč je jokal, ker se je trudil sočustvovati z mano, obenem pa se je smejal. To niso bile iskrene solze.

Zaradi blazine, ki ste si jo držali pred očmi, ker niste želeli govoriti z nikomer, se vam je posmehovala vsa Slovenija. Ljudje so se celo fotografirali z blazinami in vas posnemali. Kakšen je vaš komentar na to?
Tega nisem vedela (smeh). Mama mi je razlagala, da je bilo na televiziji videti, kot da sem jo ves čas tiščala pred obrazom. V bistvu sem se želela skriti pred snemalcem, ki se je premikal okrog mene, zato sem jaz premikala blazino. Želela sem se skriti, ker so me takrat ves čas želeli snemati. To ni bilo namenjeno Niku.

V javnosti so med drugim vzniknile informacije, da ste pristali na psihiatriji. Ali to drži?
Mislim, da bi morali k psihiatru vsi tisti, ki te govorice širijo. Saj sploh nisem imela časa, da bi šla k psihiatru (smeh). Neverjetno je, kakšne zgodbe napletejo nekateri.

image

Če bi imeli možnost, bi kar koli spremenili v povezavi s šovom?
Zdaj ko sem prišla ven in videla, kako je vse skupaj prikazano, se mi zdi veliko boljše, če se ne bi pustila vsem, ki so me hujskali proti Niku. Spoznala sem, da vsi ti pritiski in kamere niso zame.

Vam je torej žal, ker ste se prijavili v šov?
Ne, ker je to življenjska izkušnja, ki je marsikdo nima in je ne more dobiti.

Kaj ste se naučili o sebi v tem času?
Da nisem takšen tip človeka, ki bi se še želel izpostavljati pred kamerami in celotno Slovenijo. Ugotovila sem tudi, da imam precej zaprta usta, ko govorim. Znam jih namreč veliko bolje odpreti (smeh).

Nadaljevanje pogovora, v katerem je Maja spregovorila o nosečnosti in seksu na kmetiji, objavimo kmalu. Spremljajte nas!

Deli s prijatelji