LEPA IN PAMETNA

Lepotica se je pred arbitražo še poročila

Objavljeno 07. julij 2017 16.35 | Posodobljeno 07. julij 2017 16.35 | Piše: S. E. N.

Dominika Švarc Pipan je vrhunska mednarodna pravnica.

Lepa mednarodna pravnica si bo poročno potovanje privoščila v romantični Toskani. Foto: Facebook

Naša verjetno najlepša mednarodna pravnica in velika ljubiteljica plesa dr. Dominika Švarc je od sobote pred eno najpomembnejših odločitev za slovenske odnose s sosedi – razglasitvijo sodbe arbitražnega tribunala, ki je odločal o kopenski in morski meji med Slovenijo in Hrvaško – poročena. Dravograjčanka je od 24. junija dr. Dominika Švarc Pipan. Večno zvestobo je obljubila Matjažu Pipanu, vse skupaj pa ovekovečila na spletu.

Uspešna kariera


Dominika je svetovala različnim mednarodnim organizacijam, med drugim zvezi Nato in vladnim oboroženim silam na področju boja proti terorizmu. Magisterij iz mednarodnega prava je opravila na prestižni London School of Economics. Kot odvetnica na pritožbenem oddelku Mednarodnega kazenskega sodišča za nekdanjo Jugoslavijo je delala v Haagu, pred tem pa kot strokovna sodelavka na Meddržavnem sodišču OZN v Haagu.

 

Zabava na Gradu Štanjel je bila menda najboljša na svetu, tako je vsaj na Dominikinem profilu na facebooku jutro po poroki ves navdušen komentiral svat Manuel Micheli, ki je razkril, da je bila organizacija dogodka na Štanjelu brezhibna, enako velja za vzdušje, saj sta mladoporočenca vse organizirala tako, da so se udeleženci počutili več kot gostje: bili so del njunega dne. Zapis, poln navdušenih klicajev, je končal v mednarodno razumljivem vzkliku: »Wow, wow, wow!!!!!!«

Poročno potovanje v romantični Toskani

Čeprav ima te dni veliko dela s komentiranjem arbitražne odločitve, z možem že načrtujeta poročno potovanje. Ne, ne bosta se namakala v Piranskem zalivu, odločila sta se za bolj romantično pot – potovanje po Toskani.

Deli s prijatelji