KMETIJA NOV ZAČETEK

Lari ga je pokazal

Objavljeno 19. december 2014 12.54 | Posodobljeno 19. december 2014 12.54 | Piše: Anita Krizmanić
Denis Toplak si je po zmagi v šovu Kmetija: Nov začetek oblekel majico, na kateri njegov lik urinira po deteljici.
Denis z zmagovalnim čekom in v pomenljivi majici. Foto: Mediaspeed.net

Zmagovalec resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek je postal 27-letni Denis Toplak iz Morja pri Framu. Po dvoboju, v katerem je premagal 45-letno Darinko Košenina, je dvignil roke v zrak in od srca zavriskal. »Občutki so fenomenalni. Odslužil sem ta šov, in priznati moram, da je bilo res težko,« nam je po finalu povedal Denis.

Njegove zmage se je veselila le peščica nekdanjih tekmovalcev, drugi pa so le zmajevali z glavo in obračali z očmi. Še posebno triperesna deteljica, ki so jo sestavljale Lara Goršek Kos, Žana Kopač in Kristina Mohorčič Klade. »Zdi se mi, da nimam dovolj sarkazma in ironije do Denisove zmage. Ni prav, da je zmagal, ker je bil nepošten že način izbiranja porote, posredi je bilo tudi podkupovanje. Vse skupaj preveč spominja na slovensko politiko,« je bila do zmagovalca kritična Lara, ki ji je Denis v trenutku, ko je v drugi igri premagal nasprotnico, pokazal sredinec in si oblekel majico, na kateri njegov lik urinira po deteljici.

Med tistimi, ki so mu s težkim srcem čestitali, je bil tudi 23-letni Matej Rupar, ki ga je šestčlanska porota, ki so jo sestavljali nekdanji tekmovalci Martin, Klemen, Ema, Miha, Elizabet in Leon, kot tretjega finalista izločila tik pred superfinalom. Povedal je, da Denis do finala ni prišel na pošten način, saj naj bi prijatelju Leonu obljubljal polovico nagrade, šest tisoč evrov pa je ponudil porotniku Martinu, če ga spravi do finala. Nekateri tekmovalci so bili nad tem zgroženi.

Kaj je res in kaj ne, smo povprašali Martina. Potrdil nam je, da mu je zmagovalec res ponudil šest tisočakov. »Denis mi je hotel pomagati, temu ne moremo reči korupcija. Ne bom pa jezen, če ne bo pomagal. Konec koncev gre za njegov denar, s katerim lahko dela, kar želi. V vsakem primeru bova še naprej prijatelja.« Denis je sicer priznal, da je Martinu, ki bi si s tem denarjem kupil traktor, denar obljubil že pred časom, a le če bi mu prepustil dvoboj. »Tega ni storil, in to je tudi priznal. Njemu nisem nič dolžan. Je pa od mojega dobrega srca odvisno, ali mu bom pomagal in dal kakšen evro.«

Vzdušje po Denisovi zmagi je bilo v areni nekoliko napeto in številni nekdanji tekmovalci so rajanje njegovih sorodnikov in prijateljev opazovali le od strani. Denisu je do konca ob strani stal le 35-letni Leon, s katerim že načrtujeta dopust v toplih krajih, slišati pa je tudi, da naj bi se skupaj lotila novega posla, povezanega z gostinstvom.

Deli s prijatelji