V ZASEBNIH VODAH

Katarina Kresal o uspehu: Lepota nič ne škodi

Objavljeno 06. april 2015 16.05 | Posodobljeno 05. april 2015 18.23 | Piše: A. K.

Nekdanja ministrica meni, da uspešna ženska ob sebi potrebuje partnerja, ki se ne čuti ogroženega zaradi njenega uspeha.

Kresalova in Senica.

Katarina Kresal je že pred časom izpadla iz političnega sveta. Pravi, da je politika lep in časten poklic, če ga opravljaš s srcem, saj lahko s tem narediš veliko dobrega za ljudi. »To, kar smo z negativno selekcijo in aferaštvom naredili iz politike v Sloveniji, je pa čisto poseben fenomen,« je za revijo Story povedala Kresalova, ki se v zasebnih vodah počuti dobro. Z Alešem Zalarjem, nekdanjim pravosodnim ministrom, je namreč ustanovila Evropski center za reševanje sporov.

Kljub temu Kresalova še vedno dobiva veliko povabil za javne nastope, intervjuje in prireditve, na katere pa se le redko odzove. »Moja izpostavljenost v medijih je bila enostavno prevelika in danes uživam v tem, da me ni na sceni,« je še povedala Kresalova, ki je spregovorila tudi o tem, kako se je lepi in pametni ženski prebijati v poslovnem svetu.

»Pamet je nujna, lepota pa nič ne škodi. Ženske smo ženske in ni se nam treba spremeniti v moške, da bi bile uspešne,« je dejala Kresalova in dodala, da uspešna ženska ob sebi potrebuje partnerja, ki se ne čuti ogroženega zaradi njenega uspeha. »To pa so po navadi moški, ki svoje ženske spoštujejo, so samozavestni in zadovoljni s svojim življenje,« je še razkrila. 

Deli s prijatelji