BIL BI ZA

Jinny se je prijavila v Bar, 
da bi prebolela Filipovo smrt

Objavljeno 14. januar 2015 09.20 | Posodobljeno 14. januar 2015 09.35 | Piše: Anita Krizmanić
Misica in estradnica Jinny Ribič priznava, da se po smrti svojega fanta, novinarja Filipa Kocijančiča, spopada z osamljenostjo pa tudi s finančnimi težavami.
Upa, da bo v resničnostnem šovu našla nove izzive. Foto: osebni arhiv

Ko je pred štirimi meseci kot strela z jasnega odjeknila novica, da je v hudi prometni nesreči umrl novinar, fotograf in voditelj Filip Kocijančič, je njegova ljubljena Jinny Ribič doživela šok. S prijateljico je namreč izbor za miss Slovenije zapustila kakšno uro pred Filipom, ki je bil tam službeno, in se tako izognila tragediji, ki je v njenem srcu pustila globoko brazgotino. Filipa je cesta vzela pri 39. letih, Jinny pa se je morala zaradi pritiskov njegove družine izseliti iz stanovanja, kjer sta si leta ustvarjala gnezdece. Poiskala si je priložnostna dela in prekinila stike s Filipovo družino, ki jo je nekoč imela za svojo.

Žalovala bo še dolgo, a se ne želi več smiliti sama sebi, posedati doma in se prepuščati depresiji, zato nam je potrdila govorice, da se je prijavila v resničnostni šov Bar. »Doma mi je dolgčas in trenutno delam na treh koncih, tudi v gostinstvu, zato si zelo želim, da bi bila sprejeta. Filipa ni več, in ko pridem domov, ni tam nikogar, ki bi se me razveselil,« nekoliko otožno pravi Jinny, ki se je v šov prijavila tudi zato, ker so tekmovalci plačani za svoje delo. Šovi, v katerih nagrado dobi le zmagovalec, ji namreč ne dišijo preveč. Dejstvo, da bi bila ves čas med ljudmi, pa je bilo eno najbolj odločilnih, da je izpolnila prijavnico.

Po dveh ali treh mesecih po Filipovi smrti je namreč doživela najhujšo krizo. »Takrat sprejmeš, da je človek umrl, in ga ne čakaš več. Ne čakaš, da bo stopil skozi vrata. Jaz pa nisem navajena biti sama. Filip je bil vedno nasmejan, vsepovsod ga je bilo mogoče videti in slišati, zdaj pa ga ni več. Sprejela sem, da ga ne bo več nazaj, zato je ta šov nekakšen izziv zame,« s cmokom v grlu pravi temnolaska.

»Če bi obiskovala psihiatra, ne bi bilo nič bolje« 

Meni, da bi Filip podprl njeno odločitev. »Vsekakor bi bil za. Tu pa tam sva si skupaj ogledala kakšen šov in prepričana sem, da bi me podpiral. Predvsem zato, ker je ta šov povezan z delom. Verjetno bi rekel, da se je bolje prijaviti v šov kot pa posedati doma in zganjati depresijo. Spomnim se, da mi je nekoč rekel, naj v primeru, če se mu kaj zgodi, to sprejmem, grem naprej in nikoli ne pomislim na to, da bi dvignila roko nadse,« pravi bivša misica, ki je izgubo ljubljenega Filipa, s katerim sta načrtovala skupno prihodnost, prebolevala s pomočjo številnih prijateljev in znancev.

»Od prvega dne, ko sem izvedela za nesrečo, sem klicala vse, ki sem jih imela v telefonskem imeniku. Zato, da sem imela družbo in sem se lahko pogovarjala,« razkriva Jinny, ki je strokovno pomoč potrebovala le enkrat. »Morala sem se pogovoriti sama s sabo. Če bi obiskovala psihiatra, ne bi bilo nič bolje,« še pravi Jinny, ki se močnejša kot pred nekaj meseci podaja v nove izzive, ki ji jih je ponudilo življenje.

 

Deli s prijatelji