KONEC JE

»Izstopam iz predsedniške tekme«

Objavljeno 23. september 2017 12.41 | Posodobljeno 23. september 2017 12.41 | Piše: Roman Turnšek

Damjan Murko se ne gre več, zaropotala tudi žena. Trdi, da je tarča groženj, napadov in celo atentata.

Prenevaren? Foto: Tibor Golob

O razvpitem samopromotorju Damjanu Murku si najbrž nihče ne dela utvar, zanj tudi velja, da zna več kot dobro skrbeti za svojo reklamo. Če že nanese, tudi z napihovanjem stvari, ki so v resnici kdaj tudi malce manj vroče, kot se zdi njemu.

Za velik nateg so mnogi tako vzeli tudi napoved, da se podaja v tekmo za slovenski predsedniški stolček. A se je izkazalo, da samooklicani slovenski slavček misli povsem resno. Začel se je pojavljati na dogodkih, obiskovati Slovenijo, okupiral je medije, zbiral podpise za kandidaturo in podobno. Kljub siceršnjemu mnenju o njegovem početju, ki ga je večina označila za domače rečeno guncanje afen, je presenetil, ko je začel šteti zbrane podpise. Vendar je bržkone najbolj razvpiti kandidat v zgodovini slovenskih predsedniških volitev zdaj nepreklicno in dokončno izstopil iz tekme.


»Saj se lahko najde kak psihopat, ki bi storil atentat name.


Nazaj ga ne zmamijo in ne prepričajo ne limuzine ne ljudje, ki da so navijali zanj. 

Kot trdi, se ni umaknil zaradi reklame ali premalo podpisov, ampak zaradi groženj. In te so, kot predloži, tudi konkretne, oprijemljive, še kako prave.
»Če bi bil sam in če bi šlo samo zame, bi morda še vztrajal. Tako pa imam družino in majhnega otroka, in to je v takšni situaciji nekaj povsem drugega. Zdaj pa je zaropotala še žena. Glede na grožnje in druge stvari, ki jih dobivam, je rekla, da je proti in da je s tem konec. Iskreno rečeno se čudim, da je izbruhnila šele zdaj,« pravi.  

Nazaj ga ne zmamijo in ne prepričajo ne limuzine ne ljudje, ki da so navijali zanj.

Ni pa žena edini razlog za umik iz tekme. Glavni je namreč, da ga je postalo v resnici strah. »Estrada je eno, tole pa nekaj povsem drugega. Že prej sem kdaj naletel na težave, a to, kar se dogaja zdaj, je nepredstavljivo tudi zame, ki drugače rad tudi malo provociram. V teh stvareh pa me to niti malo ne mika niti tega ne mislim početi,« doda. Sporočila, ki jih dobiva in ki jih je nekaj pokazal tudi nam, so namreč res pod vsakim nivojem in tudi skrb vzbujajoča.

»Kaj je, ti idiot zabiti, ti boš kandidiral za predsednika? Ti sirek? Pa si se sploh pogledal v špegl, kaki si? Budala ena, nesposobna! Saj niti ne veš, zakaj maš tote možgane, oziroma vsaj ta del zaostalih možganov, ti še za norišnico nisi, ne da bi bil predsednik, imbecil! Rajši se spravi delat nekaj pametnega v življenju, ker itak za nikam nisi, smrdljivec en! Marš, da te ne vidim, drugače te poiščem in te razbijem, prekleti kreten! Marš, pa da te ne vidim več!« je eden od značilnih zapisov, ki mu ga je poslal R. C. So tudi krajši in bolj jedrnati, a nič bolj prijetni. »Murko. Opozarjamo te, ne igraj se s politiko in odstopi … Smo premočni zate in to je naše prvo in zadnje opozorilo!!!!!!« je sporočilo pisca J. Z.

»Še nikoli v življenju nisem od določenih, po mojem mnenju politično nastavljenih ljudi dobil grožnje. Tokrat je šlo vse skupaj predaleč. Okoli vsega se ustvarja cirkus in jaz se v tem cirkusu ne vidim, nočem biti še en klovn v poplavi cirkusantov. Saj se lahko najde tudi kakšen psihopat, ki bi naredil še kak atentat name,« pravi še nedavno evidentirani predsedniški kandidat, ki je še kar prepričan, da bi morda res komu zamešal štrene. 

Deli s prijatelji