EKSKLUZIVNO

FOTO: Vse obline Urške Vučak Markež: V kopalkah sem svobodna

Objavljeno 04. avgust 2017 09.26 | Posodobljeno 04. avgust 2017 09.27 | Piše: Tomaž Mihelič
Urška Vučak Markež je s plesom je učvrstila svoje telo, ga še bolj vzljubila in razblinila pomisleke o idealih.
Ptujska morska deklica je odlična motivatorka za vse, ki jim manjka poguma, da bi smuknili v kopalke, in prav s samozavestjo se je Slovencem zelo prikupila. Foto: osebni arhiv

Urška Vučak Markež je zagotovo najbolj žlahtno odkritje letošnjega leta. Tokrat nas je osupnila s svojo neomajno držo, ko je brez zadržkov smuknila v kopalke in dokazala, da se požvižga na očitke. S plesom je učvrstila svoje telo, ga še bolj vzljubila in razblinila pomisleke o idealih. Je najboljši zgled za opogumljanje žensk in moških vseh oblik, saj zgovorno priča, da so lahko tudi morske deklice bolj zaobljene.

Če komu kaj ni všeč, ne rabi buljit, lahko pogleda proč.

Igralko in plesno navdušenko smo ujeli med preživljanjem poletnih počitnic z družino. Tudi oni so, kot večina Slovencev, izbrali hrvaško obalo. Še prej so spakirali vse potrebno in jo ucvrli na lepše. Urška nam je ob tem zaupala, da ni ravno navdušena nad pripravami za morje ali plažo. »Ne maram pakiranja, zato imamo doma splošni seznam, ki ga po potrebi dopolnjujem. Vse skupaj mi povzroči preveč stresa, saj vem, da lahko tudi na dopustu kupim, če sem slučajno kaj pozabila. Vendar se zna zgoditi, da ravno takrat ni v bližini primerne trgovine, kar me naredi še bolj nervozno, in potem ves dan zapravim za nakupovanje, namesto da bi uživala na plaži,« se simpatično zahihita in doda, kaj ji pomeni bistvo oddiha. »Najraje povsem odklopim misli in se na dopustu ne odločam o ničemer. Tako kot pravijo verzi – možgane na off in čivavo na stražo (nasmeh). Vedno izberemo apartma z velikim vrtom, saj v sobah res nimamo česa početi, lahko smo sami svoji gospodarji in ni urnika, kdaj moramo na zajtrk, kosilo ali večerjo. Ne maram jesti na komando, zato razni penzioni odpadejo. Sicer pa so dopust za nas morje, kopanje, poležavanje v senčki, sladoled, lunapark, družabne igre in kvalitetno preživet čas nas štirih. Z Matjažem, Nino in Gregom na plažo vedno vzamemo blazine, brisače, maske in čevlje za v vodo, pijačo, prigrizke, sadje, denar za kakšen priboljšek in rezervne kopalke, da se preoblečemo ob vrnitvi domov,« izvemo podrobnosti.

V morju zgoraj brez

Zanimalo nas je tudi, kako se naša zvezdnica pripravi za obisk obljudenih plaž in kakšno tegobo ji predstavlja izbira kopalk. Seveda nas je znova navdušila s svojim odnosom do te za marsikatero žensko zelo stresne situacije. »Ne vidim razloga, da bi se skrivala ali zakrivala. Če komu kaj ni všeč, ni treba buljiti, lahko pogleda proč. Ne sramujem se svojih oblin, do plaže jih seveda pokrijem s kakšno poletno tančico, kajti v vodo grem najraje v dvodelnih kopalkah. Potem pa imam navado, da si v morju zgornji del slečem in ga zatlačim v spodnjega, saj sem tako še bolj svobodna. Zelo rada pa smuknem tudi v enodelne kopalke, posebno takrat, ko skačem v vodo, se spuščam po toboganu, plavam v temi ali med dežjem in v toplicah. Zdi se mi, da je to vseeno spoštljivo do drugih obiskovalcev,« zaključi s kopalnim bontonom in nam pošlje en moker in sončen počitniški pozdrav.

»Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.« 

image

 


 

Deli s prijatelji