ZAPELJIVE

FOTO: Kdo so lepe slovenske mednarodne pravnice?

Objavljeno 05. julij 2017 22.50 | Posodobljeno 05. julij 2017 22.51 | Piše: S. N.

Mlade, lepe, ambiciozne in uspešne, za njih pa so slišali tudi zunaj naših meja.

Dominika Švarc Pipan.

Med najbolj seksi slovenskimi pravnicami, ki jih poznajo tudi zunaj naših meja, je zagotovo temnolasa Dominika Švarc, ki je k svojemu priimku konec letošnjega junija dodala še Pipan. Novopečena nevesta je strokovnjakinja za mednarodno pravo in profesorica na mariborski pravni fakulteti. V četrtek, potem ko je padla odločitev o arbitraži, pa se je v Odmevih pojavila v seksi rdeči obleki in dokazala, da ni le inteligentna, temveč tudi lepa.

Pet let v Parizu

Maja Menard je predstavnica mlajše generacije odvetnikov v Sloveniji, ki se je izobraževala v tujini, v Franciji, na Univerzi Paris II., kjer je magistrirala in doktorirala, nato je pet let delala pri znani odvetniški pisarni Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP v Parizu in tudi pri Evropski komisiji, kjer se je ukvarjala z vprašanji konkurenčnega prava, državnih pomoči ter zastopala Komisijo na Sodišču EU. Po vrnitvi v Slovenijo je postala odvetnica in partnerica pri odvetniški družbi Ulčar in partnerji, prav tako je bila asistentka slovenske delegacije v Haagu.

Začela kot hostesa

Strokovnjakinja in profesorica mednarodnega prava Vasilka Sancin je bila pred leti članica odvetniške ekipe za arbitražo o meji s Hrvaško. Bila je tudi asistentka nekdanjega predsednika države Danila Türka. Je avtorica knjige Mednarodno pravo v hierarhiji pravnih virov EU in njenih članic. Vasilka je pozornost s svojo lepoto pritegnila že kot 18-letno dekle, ko je pozirala za naslovnico mladinske revije Antena, v prostem času pa je menda delala kot hostesa.

Deli s prijatelji