RAZHOD

Ekskluzivno: Uroš Slak se je odselil od Petre Kerčmar

Objavljeno 10. september 2015 09.02 | Posodobljeno 10. september 2015 09.03 | Piše: Anita Krizmanić
Razšla sta se po 15 letih, v službi pa sta se po petih letih znova znašla pod isto streho.
Petra Kerčmar je voditeljica oddaje 24 ur.

Uroš Slak in Petra Kerčmar, najbolj odmevni voditeljski par informativnega programa v Sloveniji, sta se po več kot 15 letih skupnega življenja razšla. Govorice, da je njune ljubezni konec, so bile v zadnjih mesecih vse glasnejše, le redki pa so vedeli, da sta se priljubljena voditelja že v začetku lanskega leta odločila ubrati vsak svojo pot. To sta zdaj tudi potrdila. 
»Drži. Že pred letom in pol sva se razšla. Uroš se je odselil. Še vedno pa ogromno časa preživimo skupaj, ker smo še vedno družina in zelo uživamo v skupnih trenutkih,« sta Petra in Uroš dejala v skupni izjavi za Slovenske novice, o podrobnostih in okoliščinah razhoda pa nista želela govoriti. To je pričakovano, saj sta bila voditelja že od nekdaj skrivnostna, ko je beseda nanesla na njuno intimo, prav tako pa sta pred očmi javnosti vedno ščitila zdaj osemletnega sina, za katerega si želita, da bi kljub vsemu še naprej čutil toplino družinskega vzdušja.

Iskrena drug do drugega

Čeprav bivša partnerja ostajata v zelo dobrih odnosih, je novica o njunem razhodu marsikoga presenetila. Petra je namreč še lani oziroma v obdobju, ko sta se razhajala, poudarila, da je Uroš smisel njenega življenja in njen najboljši prijatelj, ki mu zaupa in pove vse, ob tem pa je dodala, da se ji zdi izjemno pomembno, da sta iskrena drug do drugega, to pa da jima je vedno dobro uspevalo. In čeprav sta v zvezi naletela na težave, ki jih očitno nista mogla premostiti, se pravila, da si stvari naredita tako, da je obema lepo, še vedno držita. Tisti, ki ju poznajo, pravijo, da Uroš in Petra še vedno tesno sodelujeta na poslovnem in tudi zasebnem področju in se sproti dogovarjata o povsem vsakdanjih opravilih in skrbi za sina.

Ljubezen med zdaj 46-letnim magistrom pravnih znanosti in 41-letno novinarko je pred leti vzklila na novinarskem smučanju, drug o drugem pa sta vedno govorila v presežnikih. Voditeljica oddaje 24 ur je tako nekoč priznala, da se z Urošem ves čas pogovarjata in si delita nasvete, saj tako najbolje funkcionirata. Sin je zvezo sprva še okrepil, njuno zaupanje in spoštovanje sta se z njim le še poglobili.

Spet sodelavca

Prekaljena voditelja trenutno sodelujeta na komercialni televiziji POP TV, kamor se je Slak vrnil marca letos. Novinarsko kariero je začel na TV Slovenija, potem pa je z novinarskim in uredniškim kolegom Bojanom Travnom sodeloval najprej na POP TV, nato na TV Slovenija in na Planet TV, kjer sta na novo postavljala informativni program. Po skoraj desetih letih se je utečeni dvojec letos spomladi razšel, saj se je Uroš vrnil na POP TV ter prevzel vodenje oddaje 24 ur zvečer, Traven pa je našel skupni jezik z direktorico TVS Ljerko Bizilj.

Uroš in Petra sta tako po skoraj petih letih znova postala sodelavca, kar jima je menda v veliko veselje, saj se spodbujata in debatirata o idejah za naslednji delovni dan, kar je bila že pred leti njuna vsakodnevna rutina. Petra je nekoč povedala, da sta bila že navajena na to, da vse delata skupaj, in da jo je že veliko ljudi vprašalo, kako zdržita skupaj v službi in doma, a to ju je le še dodatno povezovalo. Čeprav ne živita več skupaj, se menda še vedno tako dobro razumeta, da je skoraj nemogoče ugotoviti, da v zasebnem življenju nista več partnerja.

Deli s prijatelji