V RUSIJI

Denis Toplak sirotišnice nikoli ne bo pozabil

Objavljeno 10. avgust 2015 22.28 | Posodobljeno 10. avgust 2015 22.30 | Piše: A. K.
Za zmagovalcem Kmetije: Nov začetek je čudovito doživetje v Moskvi.

Denis Toplak, zmagovalec televizijskega šova Kmetija: Nov začetek, se je junija iz ruske prestolnice Moskve vrnil poln prelepih vtisov. Tam se je udeležil četrtega svetovnega nogometnega prvenstva estrade Art football, Denis pa nam je povedal, da je bil povabila v slovensko Art reprezentanco izjemno vesel. »Tudi zato, ker nogomet obožujem od otroštva. Igral sem za vse selekcije Aluminija v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi, zdaj pa okroglo usnje brcam v sosednji Avstriji. Z njimi sem se tokrat prvič udeležil največjega festivala nogometa in glasbe, ki je tradicionalno v Moskvi.«

Obisk sirotišnice

A Denis se v Moskvi ni posvečal le žogi, saj gre za eno največjih humanitarnih prireditev. Prireditelji so namreč za sirote zbrali več milijonov dolarjev. »Tudi sam sem bil v slovenski delegaciji, ki je obiskala eno izmed številnih sirotišnic. To so občutki, ki jih nikoli ne bom pozabil. Vsak nasmeh, ki smo ga pričarali na obraz sirot, je bil nekaj izjemnega. Mislim, da je bila to največja zmaga celotnega festivala,« še pravi Denis.

Premagali favorite

Slovenska Art reprezentanca je letos dosegla svoj največji uspeh, saj je osvojila končno šesto mesto in si s tem zagotovila nastop tudi na naslednjem največjem tekmovanju. »Imeli smo zares dobro ekipo, na čelu s kapetanom Nanijem Matjašičem in z vrhunskim trenerjem Slavišo Stojanovičem. Bili smo nekakšni moralni zmagovalci prvenstva, saj smo edini premagali favorizirane domačine. Tekmo je neposredno prenašala tudi ruska televizija, tako da so nas naenkrat vsi poznali. Tudi kot klapa smo se odlično razumeli, bili smo prava mala družina. Smeh, glasba in dobra volja pa tudi športni naboj so bili prisotni na vsakem koraku. Doživetje, ki se ga preprosto ne da opisati,« je še dodal.

Deli s prijatelji